• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 17 Octombrie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Aprilie , 2019

Colţu meu. Primăvara în care se bat covoare şi se astupă gropi (unele!)

Primăvara a pus stăpânire pe oraş. Peste tot, copaci înfloriţi, înmu­gu­riţi, frumoşi, urâţi, multe flori, de la panseluţe, la lalele în intersecţii… Ce mai?! Primăvară adevărată!
Şi ca la orice început şi acesta are o componentă de curăţenie. Nu degeaba se spunea „curăţenia de primăvară”. Printre blocuri se mai bat covoare, acolo unde bătătoarele au rezistat. Dar parcă sunt tot mai puţini băimăreni dispuşi să îşi bată covorul. Pare o deprindere din vremurile apuse. Acu se merge pe o curăţenie făcută cu ustensile mai performante sau chiar de către o firmă specializată în astfel de munci. Nici covoarele nu mai sunt ce-au fost. Mult sintetic, material care se spală uşor. Uşor nu în­seamnă neapărat mai bun, mai să­nă­tos. Dar şi în oraş au început lucrările de asfaltare. Zilele astea
s-a turnat un strat generos de asfalt pe un bulevard mare. O circulaţie infernală pentru că lucrările erau făcute la ieşirea de la muncă. Mergând pe bulevard, din metru în metru am putut să văd amănunte care îţi scapă, în alte condiţii. Gurile de canal sunt chestiile alea ce sunt îngropate în asfalt, iar când treci cu maşina auzi cum toba de eşapament se loveşte de asfalt, sau altă parte a maşinii. Toţi am înjurat la trecerile astea, aşa înjurături ge­nerale, fără un adresant direct.
Mi-am spus că acum vor rezolva aceste inconveniente. Daaa!
Unele au fost rezolvate, am văzut peste două zile în care s-a asfaltat, altele sunt tot aşa lăsate. Nu înţeleg cum nu se poate face ca trecerea să fie la nivelul asfaltului, a drumului. Ce operaţiuni atât de complicate necesită un astfel de demers? Parcă am fi într-un film cu proşti. Se tot propune ca astfel de situaţii să nu mai existe. Şi totuşi… Sunt mai multe locuri în oraş în care îţi poţi rupe maşina din cauza unor astfel de porcării. Desigur, nimeni nu plă­teşte, nimeni nu este de vină, eventual cel cu maşina. Că există!
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.