• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 1 Aprilie , 2024

Colțu’ meu / Primăvara dezastrelor

A venit primăvara cu alaiul ei de vreme bună, soare, temperaturi ridicate, magnolii care au înflorit, țânțari și muște, ploi de scurtă durată. Dar, pe lângă natura ce revine la verde, avem piețele în care spanacul, ceapa verde, usturoiul verde, salata, leurda, urzicile și-au făcut apariția, spre bucuria băimărenilor dornici de verzituri proaspete. Și numărăm zilele din calendar până la sărbătorile pascale, când vom servi carne de miel, drob și alte bunătăți. Asta până ai avut neinspirația de a deschide televizorul. Pe lângă doza zilnică de crime, violuri, abuzuri ale minorilor, au început să apară știrile alarmiste cu privire la scumpirile masive la alimente, în special la carne, având în vedere apropierea sărbătorilor pascale. Chestia asta cu scumpirea mare a cărnii de miel, de porc, de pui, apare în fiecare an în preajma sărbătorilor. Acum diferă doar data Paștilor. Deoarece, în acest an, vom sparge ouă roșii doar în mai, iar urgia scumpirii e spre acea dată. Totuși, prevăzători, cei care ne informează de dezastrele din lume, au grijă să înceapă de pe acum povestea scumpirilor masive, cum se exprimă ei. Apoi, au apărut informații despre pesticidele din legume și fructe, despre puii vopsiți cu galben, despre pesticide în legume. Nici nu îți mai vine să mergi la piață. Aveam pe balcon o legătură de ceapă verde și una de salată, iar într-o plasă spanac de un verde crud pe care îl iau de la producătorii din Lăpușel. În fiecare an.

Acum, îndoctrinat de televiziuni, m-am dus în balcon și m-am uitat cu dușmănie la verziturile luate. Am pipăit cozile de ceapă și parcă am simțit ceva unsuros. M-am gândit că pesticidele au început să iasă la suprafață. Mă și vedeam cum mănânc DDT și cine mai știe de chestii pulverizate de țăranii noștri pentru a avea recolte mari și pline de chimicale. Am și uitat de căpșuni, de pere din piață, de mere și de struguri. Ăia negri sunt aduși din Moldova, dar sigur și țăranii moldoveni au DDT.

Așa că nu mai mâncăm nimic de primăvară. De fapt, nu mai mâncăm. Trăiască televiziunile care ne îngrozesc zilnic cu dezastre!

Acest text este un fel de pamflet. Luați-l ca atare, în timp ce mâncați o porție de spanac făcut cu lapte de vacă, de la vaci românești.   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.