• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 15 Octombrie , 2014

Colţu’ meu / Primării şi primari

Campania electorală a scos la suprafaţa publică a judeţului tot felul de situaţii aproape hazlii, din registrul umorului negru.

 

Undeva, prin nordul judeţului, nu spun unde să nu fac greutăţi unor oameni care nu au nicio vină, un primar s-a trezit cu un proiect lansat de fostul primar din fosta guvernare. Proiectul prevedea un parc în localitate, că tot era moda parcurilor. Atunci nu au fost fonduri, dar acum au fost, astfel că a primit şi a realizat parcul. Pe undeva te umflă râsul pe ideea de parc, la ţară, în condiţiile în care ar trebui fonduri pentru apă, canalizare sau drumuri. Dar dacă aşa a fost să fie, de ce nu?

Şi a venit şi ziua inaugurării mândrului parc, cu alei, verdeaţă, flori copăcei, bănci etc. Primarul, probabil, a fost emoţionat pentru că s-a terminat o investiţie care are logica ei.

Şi minunea a durat câteva zile.

După care cetăţenii, cei care critică, în general s-au gândit că nu le-ar strica o floare, un copac şi au tot luat până a rămas parcul gol. Până şi lemnăria de la bănci a fost luată. Dacă nu pierdem finanţări din motive de incompetenţă, le terminăm după ce se realizează. Dacă cei mari fură, de ce nu s-ar fura şi la nivel micro? Sigur, o vină o au şi cei care ar fi trebuit să păzească bunurile localităţii, dar poate au fost şi ăştia ocupaţi.

Tot din povestirile amuzante se număra şi următoarea.

O localitate micuţă de tot, înspre Satu Mare a primit acu, că tot e campanie, o căruţă de bani. 500 de milioane de lei, altfel spus, bugetul pe cinci ani. Fiind mică şi neinteresantă, ea primea maxim 100 de milioane de lei.

Când auzi primarul, mai să nu facă infarct. El ca el, dar ce mare bucurie a fost în Primărie! După care s-a lăsat tăcerea. O întrebare nespusă a început să-i bântuie pe cei din Primărie. Cine se va ocupa de bani?

Contabila instituţiei are doar opt clase, suficiente pentru a gestiona o punguţă cu doi bani, bugetul obişnuit. Mai este un tinerel care se ocupă, conform fişei postului, cu proiecte, chestii din astea pe care ei nu le realizează niciodată.

Evident că la o sumă atât de mare nici tinerelul nu s-a simţit confortabil. Primarul, ales în mod democratic şi în spiritul politicii româneşti, a întors problema pe toate părţile după care a pus-o în sertar. Se va descurca cumva… Cine nu ştie, până la urmă, să cheltuiască bani?  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.