• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 29 Aprilie , 2014

Colţu’ meu / Poveştile românilor

A început campania electorală, chiar dacă ea nu a început. Pe teveuri se face teoria chibritului politic şi nu se spune nimic, de fapt. Ceva care să determine alegătorul să meargă la vot.

Probabil, nici partidele nu sunt foarte interesate, adică sunt, îi interesează ce scor vor scoate în condiţii de campanie leşinată. Un fel de radiografie la rece a nivelului la care se află partidul X sau Y la momentul primăvara anului 2014.

Cu siguranţă, toţi pregătesc, de fapt, prezidenţialele. Îi vedem zilnic pe liderii politici cum se acuză şi scuză, cum bravează sau cum fac din ţânţar armăsar, din galeria animalelor politice. Dacă ştergi toate acestea, constaţi că de noi, de ţara asta, nu prea se ocupă nimeni. Cui îi pasă de românii mulţi şi prost plătiţi, de economia care se duce la vale, din valea în care se află.

 

Nu mai departe, mineritul. S-a tot spus că va fi redeschis, în Europa se reconsideră problema resurselor minerale. La noi s-a lăsat tăcerea după ce au fost anunţate fel şi fel de măsuri care nu au mai apărut. În primul rând legislaţia! Modificările promise au dispărut în sertarele generoase ale uitării. Ne uităm cu jind la vecinii ce redeschid unităţi închise sau pornesc activităţi pe care ecologiştii le reclamau ca fiind periculoase. Nu contestă nimeni că nu trebuie să ţinem cont de mediu sau de pericolul unor activităţi, dar cel mai mare pericol este a nu face nimic. Suntem cuceriţi de economii ce devorează încet, dar sigur, România.

Poate că aşa trebuie să fie, poate că trebuie să lucrăm pentru alţii, să îi învăţăm să extragă şi să prelucreze.

Aşa am făcut la handbal masculin. După ce am fost lideri mondiali, am început să exportăm ştiinţa jocului, iar acum trăim din amintirile foştilor campioni mondiali.

Peste câţiva ani vor veni în România foştii noştri geologi, minieri şi metalurgişti, de prin toată lumea împrăştiaţi să le vorbească copiilor de vremurile în care România făcea aur, argint, cupru, oţel pentru toate capetele încoronate sau prezidenţiale din lumea asta. După poveste, copii români se vor întoarce în corturi şi vor visa la…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.