• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 22 Septembrie , 2021

Colțu' meu. Politicieni pentru țară, nu pentru partid

La jumătatea lunii septembrie, cel mai așteptat eveniment este Congresul liberalilor. Mai este puțin și vom ști cine va conduce PNL, Orban sau Cîțu. Va urma identificarea problemelor pe care răz­boiul liberalo-liberal le-a produs. Printre acestea, se vede deja scă­derea puternică în sondaje. Cei mai votați ar fi, în acest moment, social-democrații.

I-am urmărit pe cei doi lideri li­berali la televizor, în scurtele vizite prin Baia Mare și am rămas dezamăgit. Pe Cîțu îl face foarte antipatic freza aia pe care o are tot timpul și măsurile controversate, evident.  Dar totul începe de la prezența  fizică.
Dar Orban e mult mai antipatic. Este de-a dreptul enervant. Incredibil cum se agață de puterea pe care o poate pierde. Sunt sătul de el și de felul în care face politică. Pe  vremea în care a fost ministru al Transporturilor a ve­nit și pe aici. Am fost la mai multe întâlniri la care era prezent. L-am tot ascultat, am consemnat promisiunile date pe diverse subiecte, promisiuni ce nu au fost onorate niciodată. Și acum, ca și atunci, omu' ăsta vine și tot spune ba generalități, ba promisiuni, ba lucruri doar să  fie spuse. Nu s-a schimbat deloc. Eu nu l-aș mai vota ca lider.  E clar că este plafonat, iar politica pe care o face aparține unor vremuri apuse.
Nu spun că celălalt lider ar fi soluția perfectă, dar față de Orban cred că e soluția momentului.  Din păcate, și liberalii, asemeni celor din alte partide se crampo­nează pe câte un lider și merg cu el peste tot, deși alte variante ar fi mai bune.  Așa este și Barna, și Cioloș, dar și Simion, un politician care făcuse o bună impresie în urmă cu vreo doi ani în Baia Mare. Acum este o mare dezi­lu­zie. Evident, nici Ciolacu nu rupe gura târgului. Și am cam epuizat lista liderilor partidelor care ar trebui să conducă țara asta. Nu mai avem politicieni? Nu mai sunt oameni carismatici, inteli­genți, fără fițe în cap și cu dorință să facă bine pentru țara asta amărâtă? Afișul momentului ar trebui să sune cam așa:
„Caut politician pentru țară nu pentru partid”.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.