• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Iulie , 2020

Colţu meu. Poartă mască. Arată că îți pasă

Când ne gândeam și noi că a venit perioada concediilor, după atâtea luni cu restricții, pandemia a revenit în forță. S-au înregistrat cele mai multe cazuri de la apariția virusului ucigaș. O astfel de situație îndreaptă spre noi restricții, iar dacă situația nu se îmbunătățește, starea de urgență va reveni.
Cine este de vină? O întrebare co­rect pusă, dar care nu are răspunsuri pe măsură. Dacă spui că măsurile de siguranță cerute de autorități nu sunt respectate, iar rezultatul este acesta, vor fi voci care spun că iar ne legăm de oameni. „Iar sunt oamenii de vină!”. Păi… Cum se numește o astfel de situație: autobuz în care doi au mască și zece nu, sau un magazin în care nu ai mască, pui mâinile pe toate produsele, la casă te împingi cu cel din față, fără nicio distanță între cumpărători. Pe stradă, la terase, cam peste tot, bătrâni și mai tineri, cupluri cu copii, stau de vorbă, râd, tușesc, dau din mâini, scuipă pe jos, au contact cu cei din jur, nu se gândesc că ar putea fi bolnavi și îi pot îmbolnăvi pe ceilalți. La mare, nu mai vorbim… și tot așa se pot da exemple la nesfârșit. Dar vocile critice cred că ne legăm de oameni, că dăm vina pe ei fără motiv, doar așa de sanchi.
Alte răspunsuri nu există. Vocile critice dau exemple cu țările din jur care au dus relaxarea la nivelul maxim, acolo sunt deschise și restau­rantele, și se leagă de auto­ritățile din țară care nu vor să relaxeze industria ospitalității. Sigur, restaurantele închise sunt o durere mai ales pentru cei care nu au unde munci, dar de aici și până la a da vina pe autorități este cale lungă. Virusul nu se transmite prin ordo­nanță, prin decret. Virusul nu are simpatii politice și nu ține pont de putere și opoziție. Este apolitic. Iar situația din celelalte țări începe să semene cu ce a fost.
Creşte numărul de cazuri, sunt reintroduse măsuri de protecție, restric­ții… încet, dar sigur, urgența pare că revine. Interesant e că în ultimele zile, săptămâni, s-a vorbit tot mai puțin de vaccin, tratamente, medicamente… Se pare că nu există nimic clar, eficient…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.