• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 7 Decembrie , 2020

Colţu meu. Plătiți salariile asistenților personali! Rușine!

Toate privirile momentului sunt îndreptate spre alegerile parlamentare. În câteva zile vom avea o nouă putere ce va conduce România. Poate fi una nouă sau poate fi o nouă putere veche. Depinde de alegători, ceea ce este democratic și normal să se întâmple.
Cu toate acestea, nedemocratică, necuviincioasă, dramatică chiar, es­te o altă situație. Asistenții personali ai persoanelor cu handicap nu au fost plătiţi nici acum, după mai bine de trei luni de zile.
În octombrie a avut loc o manifestare de protest în fața Palatului Administrativ din Baia Mare. Atunci s-a spus că aceste salarii vor fi plătite până cel târziu în 5 decembrie. Ceea ce a fost o minciună. În guvern nu s-a discutat, ci doar
s-a tot propus un astfel de proiect. Primăriile ridică din umeri, deși sunt unele care nu au plătit de mai bine de 8 luni asistenții personali. Politicienii nu fac decât să arunce vina pe primari, iar primarii spun că cei din guvern nu au trimis banii pe care ar fi trebuit să îi trimită.
Este o bătaie de joc pentru multe mii de oameni. În Maramureș sunt peste 3.000 de angajați ca asistenți personali ai persoanelor cu handicap, în Baia Mare circa 2.000. Din păcate pentru ei, această categorie de angajați nu reprezintă o forță. NU pot face proteste așa cum fac sau au făcut alte categorii de an­gajați.
Asistenții personali sunt oameni care trebuie să stea lângă cei pe care îi îngrijesc, tot timpul. Este o profesie în flux continuu și nu prea au timp de manifestații de protest. Probabil pe asta se bazează deci­denții atunci când tot amână plata salariilor acestor amărâți ai sorții. Nu cer sporuri, nu cer salarii speciale, cer doar ce li se cuvine, un amărât de salariu din care mii de familii trăiesc, așa cum trăiesc. Să nu mai vorbim de persoanele cu handicap. Cu siguranță au și ele de tras, în plus față de afecțiunea avu­tă, deoarece toată această porcărie se răsfrânge și asupra lor. Dar cei cu handicap sunt o masă tăcută și asta le place celor care aprobă sala­riile, ca și pensiile speciale, măriri aberante de salarii și alte indemni­zații. Evident, ordinea nu este cea pe care am trecut-o mai sus. Salariile asistenților personali sunt la coadă, sub linie...
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.