• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 18 Ianuarie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Duminică , 28 Iulie , 2019

Colţu meu. Pepeni verzi de proastă calitate, în Baia Mare

Încă o vară în care nu mănânc lebeniţă. Şi nu pentru că nu ar fi, ci pentru că este de proastă calitate, verde, necoaptă. Poate sunt eu prea pretenţios!
Să explic!
Toate magazinele mari, lanţurile, au la vânzare lebeniţă de mai multe soiuri şi din mai multe lo­curi. În ultima perioadă au apărut cele româneşti, aduse de prin sud.
Bucuroşi că, în sfârşit, avem lebeniţă românească, am ales una care să fie bună. Aşa credeam noi. Acasă, sur­priză! Acră, înde­sată cumva, fără niciun gust. A ajuns la gunoi!
Am mai încercat, din alt loc. Ai mei au spus că o lebeniţă coaptă trebuie să aibă codiţa uscată, să nu fie mult galben, să sune a gol atunci când baţi încet în ea şi alte criterii după care alegi lebeniţa bună. Când eram copil, tatăl meu lua lebeniţa între palme şi o strângea, dacă se auzea că pârâie lebeniţa era coaptă, dulce, bună.
Am încercat şi această metodă. De­geaba. Tot ce am cumpărat a fost de ca­li­tate proastă. Se vedea pe ea că e stătută, că nu este bine coaptă, nu are gust.
Am renunţat să mai cumpăr de la ma­gazin. Şi am mers în piaţă, dar acolo este foarte scumpă şi acum. În plus, şi acolo este stătută, având în vedere că nu se vinde în flux continuu. Cu treburi fiind în Satu Mare, am cumpărat un pepene de acolo. A fost altceva! Păcat că nu trebuie să merg mai des pe acolo. Aici, la noi, treaba s-a stricat de când
s-a impus vânzarea pepenilor doar în piaţă. Atunci, părea a fi o decizie bună. S-a eliminat deranjul care era prin oraş. Drept urmare, comer­cianţii de pepeni s-au dus în pieţe. De fapt, în piaţa mare. Şi de aici a început căderea. Cine merge des în piaţă? Cei care stau acolo, în zonă. Restul merg la nevoie, iar dacă nu ai maşină şi mai rar. Să mergi cu autobuzul este o încercare destul de dură. Aşa că nu alegi o lebeniţă care, în teorie este proaspătă, dulce, bună. Mergi la magazin, magazine care au speculat lipsa pepenilor verzi pe străzi şi au început să aducă engros. Şi se aduce verde, multă, pepeni care stau prin depozite până se vând cei din sala de vânzări. Adică, stau mult şi bine. Pepenele verde este un produs perisabil şi trebuie vândut în scurt timp după recoltare…

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.