• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 02 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 12 Iunie , 2020

Colţu meu. Pandemia şi concediile şefilor

În fiecare vară, politicienii de aici, de aiurea, şefii din administraţie, de la Servicii, Inspectorate şi Direcţii, se duc în concediu. De odihnă. Mai corect ar fi, majoritatea politicienilor… se duceau în concediu. Unii la mare, alţii la munte, în Grecia, în Cipru, Turcia, dar şi în locuri exotice. Cei rămaşi acasă se chinuiau să facă treabă în aşa fel încât să nu se spună că am rămas de izbelişte. Înfruntau eroic căldura de afară, şi din când în când mai făceau câte-o conferinţă de presă ca să raporteze fel şi fel de tâmpenii. În acele vremuri, temperatura era la umbră: 35 de grade. Acum, după o pandemie care mai circulă în oraşe şi sate, nu mai ştim dacă se va merge în concediu. În toate zonele bugetare este o linişte nefirească. Şefii de cabinete, secretarele fac faţă cu greu căldurii. Că deja a venit căldura mare. Şi se spune că va fi cea mai caldă vară din istorie. Prin birouri, câte un funcţionar cu o figură plic­tisită. Se mai face câte o şedinţă în care şefii spun prostii de genul: mu­tăm sediul la mare. Căldură mare!
Insolaţia la politicieni are alte simptome decât la cei pe care îi conduc, într-un fel sau altul.
La peste 30 de grade, politicienii, ca şi alte tipuri de şefi, stau în soare mai mult decât este recomandat de medici. Drept urmare, spun prostii.
Tratamentul este simplu, dar costi­sitor (din punctul meu de vedere). Concediu la munte sau la mare. Be­rici reci, potol şi eventual… linişte.
În felul acesta simplu se tratau şefii de pretutindeni. Dar se pare că nimic nu va mai fi aşa cum a fost. Probabil nu se va mai merge peste hotare, dar cu siguranţă se va merge. În urma presiunilor care se fac pe segmentul transporturi - turism, se va redeschide totul între graniţele româneşti. Posibil mai târziu şi pe dincolo, dar cine mai aşteaptă vremuri bune? Luăm ce este!
E naşpa vara! Cald, politicieni ioc, şefi anesteziaţi de căldură, despre ce să scrii? Iar după pandemie… Poate avem noroc cu alegerile locale. Chiar şi aşa, un mic concediu va fi posibil.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.