• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 27 Noiembrie , 2023

Colțu̕ meu / Osul puterii

Începe o nouă campanie electorală, începe nebunia sau începe „liniştea”. Asta este întrebarea? Probabil este corect în orice formă. Îmi este greu să afirm şi eu ceva inteligent despre posibilii candidați, despre unii candidați. De aceea, acum, în acest moment și luându-ne după bârfe, avem șansa de a avea o echipă slabă, mă rog, e un fel de-a spune, de parlamentari.

 

Nu pot nominaliza, din motive ce ţin de o oarecare decență şi din cauza acelei cutume care spune că noi, presa, suntem imparțiali şi dorim să aducem în fața maramureșenilor doar lucruri interesante, bune, corecte, frumoase, care să dea speranță, să ne facă să visăm că albinuțele zumzăie cu hărnicie, că licuricii luminează tunelul ce duce spre nimic, iar parlamentarii care vor ieși din cărțile alegerilor vor fi feţi-frumoşi și vor avea paloșul dreptății în mâna dreaptă, pentru cei dreptaci, şi papirusul cu cele zece proiecte pentru Maramureș în mâna care nu are paloşul. E greu!

 

Este o mare problemă în a spune care… Sunt câțiva care au fost şi pot fi oameni de nădejde, dar ce ne facem cu cei care doresc, dar nu au cu ce. Adică, ei au cu ce, dar mă refer la chestiile alea pe care le pun la bătaie când e vorba de a fi un tip hotărât, drept şi cinstit. La senatori va fi cam mare înghesuiala, la deputați la fel. Dacă ar fi să ne luăm după bârfe, din nou pretențiile unora sunt de-a dreptul hazlii.

 

M-am întrebat de multe ori ce te poate determina să continui atunci când vezi că mulți oameni îţi spun că a venit momentul să te retragi sau că este momentul să nu intri în horă. Nu am aflat, pot bănui că este vorba de avantaje materiale, dar asta e o chestiune relativă.

 

Probabil este vorba şi de un orgoliu nemăsurat, şi de o credință oarbă în posibilitățile respectivului. Sunt unii care se trezesc dimineața, fug la oglindă şi se minunează ce frumoși, deștepți şi puternici sunt, fie că sunt mici, fie că sunt înalți. Unii au datorii spre ceilalți, din toate categoriile, datorii de onorat din același motiv. Preaplinul stă să curgă pe jos. Jegos! Ei, am făcut şi eu o rimă cu os.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.