• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 17 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 8 Ianuarie , 2013

Colţu’ meu / O urare tristă

Cine s-ar fi gândit că la sfârşit de an vom avea evenimente politice calde aici în Baia Mare? Se ştie de războiul lui Cătălin Cherecheş cu liderul PNL, Crin Antonescu, dar şi cu unii lideri liberali. De la o dispută, s-a ajuns la un război în care sunt implicaţi, aşa cum se fac războaiele, de la politicieni, până la ziarişti. Am mai spus, mi-a plăcut Cătălin pentru că a spus adevăruri despre liderii liberali de la Bucureşti, în condiţiile în care ceilalţi liberali cu veleităţi de lideri locali nu spun nimic. Oficial. Neoficial spun vrute şi nevrute.

Dacă Antonescu crede că liderii de aici îl iubesc, se înşeală, dar nu asta e problema mea. Primarul băimărean a avut o nouă intervenţie politică de substanţă. Este părerea mea!

La scurt timp au apărut replici ale unora sau altora. Mai nou sau mai vechi parlamentari, unii liberali au recunoscut că au dat informări despre ce se întâmplă aici. Evident varianta lor. Şi au tot dreptul, dar limbajul specific scriitorilor de informări şi delaţiunile   m-au făcut să închid ochii şi să trimit gânduri dulci spre zări întunecate.

Nu e frumos, fiind în prag de sărbători, dar mă chinuie această nedreptate. Cum se poate ca viermii, acele chestii care se târăsc pe pământ printr-o mişcare şerpuitoare, să ajungă, de obicei, acolo, unde este mai cald şi mai bine? Nevertebratele sunt specii. Specii!Mi-am amintit instantaneu de Stăpânul Inelelor. Era acolo un personaj pe nume Gollum, cel care dorea inelul cu orice preţ.

Hidos!

Din păcate, avem şi noi Gollumii noştri, pe aici.

 

P.S. Chiar dacă nu se potriveşte cu partea de mai sus, vreau să le transmit celor care ne preţuiesc şi celor care nu ne preţuiesc întreaga noastră consideraţie şi Sărbători liniştite.

Poate anul viitor, viermii, Gollumii politici şi nepolitici vor ajunge amintire.

Evident că nu va fi aşa, dar pentru trei secunde mi-am închipuit că poate fi!Trei secunde, cât clipeşti o dată!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.