• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 15 Septembrie , 2014

Colţu’ meu / O şedinţă de CL cu banalizor

A avut loc o şedinţă de CL Baia Mare interesantă prin subiecte. La primele puncte au fost aprobate proiectele pentru alte 16 blocuri ce intră în programul de reabilitare termică a clădirilor. Un program important, ce trebuie mediatizat.

După aceste proiecte a urmat cel referitor la cumpărarea sau nu a jumătate din imobilul în care se află Palatul Copiilor. Vila este clădire de patrimoniu de categorie B. Are doi proprietari în urma unei retrocedări. Unul dintre ei vrea să-şi vândă jumătatea. Primăria Baia Mare are drept de preempţiune. Proprietarul a cerut 100 de mii de euro. În Comisiile de specialitate s-a discutat problema acestei case ce urmează a fi dată Liceului de Artă pentru spaţii de învăţământ la clasele mici. S-a votat şi a trecut proiectul pentru cumpărare. Au fost două voturi împotrivă şi o abţinere. Intrigaţi, unii consilieri au cerut afişarea listei cu voturi, o procedură legală. Culmea e că cel care s-a împotrivit cel mai mult a fost preşedintele de şedinţă, liberalul Dan Grumaz. Şi, culmea, a continuat prin rezultat. Cei doi care s-au împotrivit au fost Grumaz şi Istvan Ludescher, iar abţinerea îi aparţine lui Mandrea.

Pe final de şedinţă, Ştefan Pop, Fănică de la Gară, a lansat o solicitare interesantă. A cerut ca până la şedinţa următoare să se prezinte un raport cu privire la banii CL investiţi într-un proiect de mulţi ani aflat într-un con de umbră. Este vorba de Banalizorul care ar fi urmat să se realizeze cu ajutorul guvernului Valon din Belgia. De prin 2002 s-a încercat realizarea acestei investiţii. În proiect a intrat şi CL, şi CJ. A eşuat, iar în ultimii ani nu s-a mai auzit nimic. Fănică a spus că sunt bani într-un cont.

Primarul de Baia Mare a cerut explicaţii şi realizarea unei informări.

Până atunci, îmi amintesc că era vorba de 100 de mii de euro pe care o duduie din Bucureşti i-a rezolvat pentru proiectul de fezabilitate, apoi, un avocat belgian, implicat în procedurile de realizare, s-a sinucis în Bucureşti, după care au apărut nişte bani de la Fondul de Mediu care au fost „aranjaţi” de un tânăr, fiu de politicieni cunoscuţi în târg. A fost scandal, a dat banii înapoi…Sunt voci care spun că există o persoană care ştie exact ce şi cum. În Primărie!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.