• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Ianuarie , 2021

Colţu meu. Noul președinte american și prima zi de muncă

Am urmărit depunerea jurămân­tului de către președintele ales al SUA, Joe Biden, într-o transmisie televizată. Nu cred că s-a mai difuzat pe televiziunile românești manifestările prilejuite de acest eveniment atât de important pentru americani, dar și pentru întrea­ga lume. Am văzut o or­ga­nizare incredibilă, nu degeaba americanii sunt printre cei mai buni organizatori de evenimente. Impresionantă a fost Biblia pe care noul președinte american a depus jurământul.
Totul s-a terminat cu focul de artificii, la fel de impresionant. După terminarea transmisiunii televizate, ai avut impresia că americanii sunt fericiți, că totul este în regulă acolo. Că insurecția de la Capitoliu a fost doar un vis urât. Americanii știu să gestioneze momente dificile, iar manifestările de la instalarea lui Biden au avut și rolul de a arăta întregii lumi că ei sunt puternici, cei mai puternici.
Dincolo de eveniment, am văzut pe fluxul de știri că președintele ales a început prima zi de preșe­dinție în forță. A semnat nu mai puțin de 17 ordine executive.
Nu ca la noi, conducătorii aleși stau și acum și se scarpină în cap. Încă nu avem un buget pe anul acesta și această situație influen­țează cam tot.
Dar să vedem ce măsuri a dispus Biden, din Biroul Oval.
Prima măsură este introducerea obligativității purtării măștii sa­nitare. La nivel federal. Apoi, revenirea în Acordul de la Paris, revenirea asupra deciziei SUA de a ieși din OMS.
Revenirea asupra deciziei lui Trump privind interdicția de intrare în țară pentru cetățenii din țările musulmane. Noul preșe­dinte a dispus imunizarea a 100 de milioane de americani și redeschiderea majorității școlilor. Și partea economică este printre priorități. Adoptarea unui plan de relansare economică de 1,9 tri­lioane de dolari (nu știu exact cât este, dar cu siguranță este o sumă imensă). O altă prioritate se referă la introducerea de noi propuneri privind imigrația, cu posibilitatea obținerii cetățeniei.
Și toate astea și încă altele, în prima zi!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.