• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 18 Ianuarie , 2016

Colţu’ meu / Noul credit pe ţeavă!

Ultima şedinţă de Consiliu local a avut loc în Căminul Cultural din Firiza, într-o zi în care iarna se lupta să revină în prim-plan.

Având în vedere că au fost fel şi fel de discuţii cu privire la intenţia Primăriei Baia Mare de a lua un credit de 100 de milioane lei, am crezut că în a treia rundă, pe acest subiect, vor fi dispute de idei, argumente pro şi contra, ore în şir, în care aleşii băimărenilor vor da dovadă de inteligenţă, determinare, ataşament faţă de cei care i-au ales şi alte asemenea prostii pe care le aflăm în prag de campanie electorală.

Am plecat din Baia Mare fără să calculez corect drumul şi timpul necesar să ajungi din punctul A în punctul B repede şi bine. Chiar am avut impresia că m-am rătăcit şi m-am oprit să cer informaţii de la nişte băimăreni aflaţi în „suburbii”.

Cu o oarecare greutate am ajuns la sala în care erau mai mulţi ziarişti şi cetăţeni, decât aleşi.

Doar 13 consilieri au venit la şedinţă. La limită a fost prezenţa. Dar unanimitate la vot, iar creditul va putea să vină spre municipiul Baia Mare.

Prea multe discuţii despre un subiect important, dar greşit abordat.

Cei 100 de milioane vor fi luaţi pe zece ani, iar gradul de îndatorare al oraşului va creşte de la 5% la 17% în anul de vârf al returnării. Mi-am adus aminte că oraşul a mai luat un astfel de credit, adică tot 100 de milioane lei noi. Sau 1000 de miliarde de lei vechi. Depinde de unghiul în care e privit.

Banii ăia s-au dus în principal pe două proiecte. Bulevardul Vasile Lucaciu şi Vasile Alecsandri. Artere importante ce arătau groaznic. Lumea a cam uitat!

Sigur, acum nu mai este nevoie de astfel de sume pentru arterele oraşului, acum ar fi nevoie de dezvoltarea componentei economice.

Sper să se întâmple aşa şi nu cum a abordat vechea administraţie priorităţile municipiului. Atunci, componenta dezvoltării economice a oraşului a intrat la apă.

 

În ceea ce îi priveşte pe cei 10 consilieri care au lipsit, îşi merită soarta. Acum s-au gândit să fie fermi după ce ani de zile au fost în genunchi?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.