• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 30 Mai , 2022

Colțu' meu. Noua realitate sau cum viața bate filmul

Războiul din Ucraina, pandemia care încă are putere distructivă, o nouă problemă sanitară produsă de variola maimuței, criza cerealelor, a benzinei și motorinei și un alt șir nesfârșit de crize mai mari sau mai mici fac parte din realitățile momentului. Nici nu mai știi ce să faci. Cei mai afectați par a fi tinerii, mai ales cei care ar fi dorit să întemeieze o familie, să aibă un copil. Tinerii se întreabă dacă mai merită să aibă copii într-o lume în care dezastrele vin unul după altul. Dar nici adulții nu se simt mai confortabil. Că au familie sau nu, nici nu mai are importanță. Viața devine o luptă constantă, cu lipsuri de toate felurile. Și așa crește numărul celor care se îmbolnăvesc de boli ale minții. Se merge la psihiatru și la psiholog așa cum se merge la vaccinare, încolonați.
Din păcate, lumea de azi nu mai oferă bucuriile din urmă cu 30-40 de ani. Acum, ori ai bani și bei șampanie cu roaba, ori ești falit și nu bei nimic. Între astea două extreme este gol, vid, zero.
Cam așa e prezentată lumea de azi de cei care promovează dezastrul sau globalizarea ce ne paște tot mai evident. Fie că vine dinspre americani, fie că vine dinspre ruși. Păstrând proporțiile, în blocul în care stau am auzit aceste tendințe internaționale la bărbații ce stau la taifas la ușa garajului. Așa cum o făceau înainte de pandemie. Parcă lumea revine, încet, încet, la vechile obiceiuri. Numai că acum, după doi ani în care s-au spus în spațiul liber tot felul de teorii, bărbații chibițari simt nevoia să prezinte ce au văzut, auzit și înțeles. Nu mai interesează pe nimeni că au apărut din nou goangele alea mari ce se cațără pe pereții blocului și îți intră în casă dacă nu ești atent. Nu interesează pe nimeni că variola maimuței este o boală ce a apărut de sute de ani. Nu.
Bărbații din bloc, cei care stau la șuete cred că ne aflăm în fața unei noi crize sanitare globale ce ne va lovi curând. Unul dintre vecini se plângea că nu a mai găsit măști sanitare din alea cu nu știu de brizbizuri pe ele...Asta e noua realitate
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.