• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 27 Octombrie , 2017

Colțu’ meu / Noi, amărâţii plătitori de taxe şi impozite!

La Semilună a existat un spaţiu pietonal generos. Poate singurul din oraş rămas. Nu am crezut niciodată că pe acest spaţiu pietonal se va face altceva, dar realitatea este întotdeauna alta.
Domnul Barbul, celebrul personaj din primărie, a decis în urma unor studiilor empirice… nu mai ştiu cum (o formulare celebră a unui politician celebru în urmă cu ceva ani), deci în urma studiilor a constatat că băimărenii de la Semilună şi din blocurile apropiate, altfel oneşti cetăţeni plătitori de taxe şi impozite, se lăfăiesc pe un spaţiu pietonal aşa cum nu ar trebui să o facă. Mama lor de băimăreni nesim­ţiţi!... s-o fi gândit celebrul director din primărie. Ia să luăm măsurile necesare, a conchis el.
Iniţial a propus realizarea unei intrări din bulevardul Bucureşti pe un drum ce ar fi ieşit la IRUC, dar cetăţenii oneşti, plătitori de taxe şi impozite au ieşit în stradă pentru acea zonă de blocuri. Supărat, Barbul a spus la un moment dat că băimărenii nu înţeleg lumea asta. Că acolo trebuie să fie un drum de acces ce va fluidiza circulaţia. Spre exemplificare, a închis drumul de acces prin gang (se intra de pe Decebal, cei de-ai locului cunosc). Na! Să vă învăţaţi minte, băimăreni amărâţi! Ce dacă plătiţi taxe şi impozite?! Ce dacă suntem în democraţie şi oraşul este al cetăţenilor care locuiesc în el?! Dacă eu decid că pe acolo nu se circulă, nu se circulă!
După o astfel de strălucită logică admi­nistrativă, Barbul a spus că pe sub gang nu se circulă. Oamenii au fost mulţumiţi că măcar intrarea de pe Bucu­reşti nu se va face. Dar cine să aibă grija unor amărâţi plătitori de taxe şi impozite?
S-a înlocuit bordura, taman acolo pe porţiunea aflată în staţia de autobuz, nu
s-a făcut drum dar s-au pus bordurile în aşa fel că se poate intra cu maşina. În primele zile nu a îndrăznit nimeni să urce trotuarul. Apoi unul, altul şi tot aşa. Acum se intră şi se iese în mod curent. Nu mai există spaţiu pietonal! Ba, au început să parcheze maşini. Unde este poliţia locală, cu p mic, să tragă nişte amenzi?
Văd mămici cu cărucioare cum valsează printre maşinile ce intră şi ies, văd bătrâni cum se feresc de caii putere lăsaţi în voia sorţii. Nimic nu mai seamănă cu ce a fost! Doamne fereşte de vreun accident! Cine ar fi răspunzător? Probabil nimeni, doar amărâţii ce plătesc taxe şi impozite, ca fraierii! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.