• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 04 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 August , 2015

Colţu’ meu / Nişte tineri!

El, vreo 16 ani, poate 17. Îmbrăcat ca şi când ar merge la plajă, pe munte, la fotbal. Nişte pantaloni din material de blugi până la genunchi. Un fel de pantaloni trei-sfert, dar prost cusuţi. Stăteau ca naiba pe tânăr. Nici fizicul nu îl ajuta, fiind slab, dar acel fel de slăbitură fără sport.

Era clar că puştiul nu le avea cu mingea sau alte metode de a avea un fizic antrenat. Se vedea după cum călca, labele picioarelor era crăcănate şi mi-am amintit cum mă tot corecta mama când eram mici cu privire la modul în care calci. Trebuia că mergi cu piciorul drept, aproape să întinzi laba piciorului ca la armată. După o vreme, călcam regulamentar în tot cu milităria mamei mele. Exerciţiile mi-au prins bine mai târziu şi eu am procedat la fel cu ai mei copii. Multă vreme am crezut că aşa procedează toţi părinţii, dar văzând cu umblă tinerii de acum, nu mai am această credinţă. Unii ar spune că nu are nicio importanţă, dar dacă stai în spatele unor tineri, vezi multe lucruri care aproape mă înspăimântă.

 

Revenind la tânărul afon de sport, vizibilitate din ţinută, am trecut repede peste un tricou naşpa şi m-am oprit la o şapcă din asta de raper. O chestie din aia ca o cratiţă ce o îndeasă pe cap până la urechi, iar partea din faţă stă strâmb, că aşa e moda. Musai să aibă nişte inscripţii vizibile din avion. De frizură scriu altădată!

Ea, fata din dreapta băiatului afon la sport, era subţirică, cam la 14 ani, poate 15. Ţinuta fetei era mai sportivă ca a băiatului, dar nu cred că face ceva mişcare organizată. În schimb, am rămas cu gura căscată când i-am văzut părul. Roşu, un roşu din acela rezultat după o vopsire sănătoasă. Adică o culoare artificială şi nepotrivită la o fătucă ce era poate încă prin şcolile generale.

 

O pereche amuzantă şi derutantă. Am privit fără replică şi am vrut să trec de cei doi ce se opriseră lângă un pâlc de tineri, de vârsta lor. Băi frate! Cam toţi erau la fel îmbrăcaţi, cu şepci la fel, cu pantaloni ce atârnau sub fund, iar mâinile băgate a scârbă în buzunarele din spate. Mersul legănat, cu vârfurile picioarelor ce merg în stânga şi dreapta, cu expresii englezeşti împănate cu română. În fiecare mână liberă de puşti, câte un telefon la care butonau de zor, toţi. Peisaj cu tineri şi telefoane!   

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.