• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 23 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 Februarie , 2021

Colţu meu. Nimic nou sub soare. Poate doar nori

Se vorbește de un val trei al pandemiei. Undeva prin martie. De aceea administratorii județelor sunt sfătuiți să își ia concediu de odihnă.  De parcă asta ar fi important acum. Până la valul trei, avem valul doi cu tot ce implică acesta. Măsuri controversate, reguli respectate și nu prea, discuții interminabile despre medicamente ce nu există în țară. Și, pentru că ne plictiseam, probabil, cazul de la Matei Balș ne-a  adus cu picioarele pe pământ. Avem un sistem medical de toată coma. Avem lipsuri și avem mulți care lucrează în spitale fără  tragere de inimă. S-a  dovedit că, de multe ori, eroii nu sunt chiar eroi. Prea
i-a lăudat lumea pe cei care merg la serviciu și își fac treaba, unii doar pe jumătate sau un sfert, ori deloc. Nu cred că cei mai mulți dintre cei care lucrează în sistemul sanitar sunt de condamnat, dar cu sigu­ranță sunt și alții care ar trebui să plece.
Am aflat, dintr-o poveste tristă, cazul unui tânăr dus la Cluj pentru o internare. Aici la noi nu s-a mai putut face nimic.  Și au zis că plea­că la Cluj, acolo unde se mănâncă medicină pe pâine. Din păcate pentru tânăr, lucrurile nu au stat așa.  Condițiile din spital execrabile. În Baia Mare este lux!

Iar personalul, asemănător cu spitalul. Fără chef de muncă, neatent, chiar indolent.  Aparținătorii au fost nevoiți să îl aducă acasă. Și, când  te gândești că, în urmă cu câțiva ani, când salariile celor din sănătate erau mult mai mici, se spunea că actul medical suferă, la noi, din cauza salariilor mici. Acum ele s-au mărit, cu mult peste aș­teptări, dar oamenii nu s-au schimbat.  Tot  iau plicul, tot își fac sau nu treaba. Tot te trimit la cabinetul personal pentru alte investi­gații. Și așa umbli teleleu prin țara asta încercând să îți rezolvi pro­blemele. Nu cred că actualele gene­rații vor prinde condiții mai bune. Dacă și ministrul sănătății are pro­bleme imputabile, iar șefii lui îl țin în brațe...ce mai poți spune?!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.