• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 18 Decembrie , 2020

Colţu meu. Nimic nou sub soare

După alegerile parlamentare urmează negocierile pentru formarea guvernului, pentru numirea premierului și așa mai departe. Partidele, în general, declaraseră că doresc formarea guvernului cât mai repede, iar obiectivul principal pentru acest sfârșit de an, al noului guvern este votarea bugetului pentru 2021. Povești! Au fost povești. Surprinși de absenteismul românilor, partidele s-au întors la ce știu mai bine. Interesul imediat, de grup, personal. Al liderilor, evident. Negocierile pentru premier și guvern au eșuat. Orban a demisionat și a vrut la Camera Deputaților. Cei de la USR-PLUS au vrut și ei la Cameră, pentru Barna. Maghiarii, cei care au intrat în Parlament cu mult noroc, vor și ei un fotoliu cât mai încăpător. Toate aceste discuții și contre între liderii acestor partide arată, de fapt, ce își doresc ei. Funcții pentru niște persoane care sunt în fruntea formațiunii politice din care fac parte. Atât.
Nu mai vorbește nimeni de buget, de urgențele pentru țară, pentru amărâții ăștia din popor. Noi, poporul, trebuie să ne descurcăm cum putem, domnii care sunt la butoane au treabă... Și în jocul ăsta a intrat și președintele, cel care ar vrea control al PNL. Liderii liberali din țară sunt împărțiți. Unii vor cu Orban pentru că acesta este destul de ușor de înduplecat atunci când cer ceva, o funcție, un post, bani și câte și mai câte. Deci, să fie bine pentru partid și oamenii partidului. Useriștii se lupă și ei pentru Barna, de parcă acest lider este unicat, dar și între ei din motivele arătate mai sus. Vor influență, funcții... udemeriștii sunt cei mai câștigați. Vor primi și ce nu cer, dar să fie alături de cei care vor și au puterea. Partidul lui Simion este în opoziție, dar are niște repre­zentanți de toată coma. Avocata aia care vorbește într-una, cu un nume amuzant, dă cu flit la tot ce s-a construit în anul ăsta al pandemiei. De ce trebuie să înghițim toți spusele acestei doamne?
Social-democrații critică de pe margine și cam atât.

În rest, numai de bine. Vom începe anul fără buget votat, deci se va merge pe bugetul anului care se termină, ceea ce va duce la discuții interminabile, la întârzieri ale plăților cu tot ceea ce decurge de aici.

La mulți ani!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.