• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Februarie , 2017

Coltu meu’ / Niculescu revine!

La ceas de seară am aflat de decizia prefectului de a ataca în contencios proiectul de hotărâre prin care Niculescu a fost schimbat din funcţia de viceprimar. M-am bucurat deoa­rece Cristi este un meseriaş pe partea juridică şi a încercat să le spună colegilor lui că nu este legal ce fac.
Toată povestea asta mi-a amintit de alte întâmplări de pe vremea când în Consiliul Local erau mai mulţi avocaţi printre aleşii băimărenilor. Au fost de la liberali dar şi de la pe­sedişti. Şi atunci au fost unele pro­iecte de hotărâre discutabile şi discutate. Dar ultimii care aveau cuvântul erau întotdeauna juriştii, cei care cunosc legea şi prevederile legale. Mai era şi Rodica Brad, cu toate păcatele ei, un jurist bun.
Toate părerile din CL, ale celor care dorm cu codurile sub cap, erau res­pectate, în general, de ceilalţi consi­lieri. Atunci când nu au făcut-o au ajuns să dea declaraţii pe la DNA sau în altă parte.
Din păcate, cei care sunt acum în forul administrativ al oraşului nu au înţeles un lucru simplu. Aceste pro­iecte de hotărâre nu se pot face pentru că aşa vrea unul sau altul, trebuie respectată legea de către toţi.
Cred că nici acum, unii nu au înţeles că poziţia de consilier nu este o sinecură de care te foloseşti pentru a da bine în jurul tău. Nu au înţeles că ei au obligaţii, doar. Obligaţia de a face totul pentru cetăţenii oraşului, pentru mai binele oraşului, pentru dezvoltare, pentru viitor
Consilierii nu au niciun drept, vor­bind metaforic. Nici nu ar trebui să fie o demnitate plătită! Dragostea pentru oraşul în care locuieşti şi pentru cei ce vieţuiesc în oraş ar trebui să îi determine pe cei ce doresc să fie consilieri să facă tot ce este necesar oraşului şi cetăţenilor. Dar cum la noi e altfel decât în lumea largă, trebuie să accep­tăm acest mod prin care o localitate este condusă de listele partidelor ce vor să controleze totul.
Nici asta nu ar fi o problemă, în fond, dacă aleşii locali ar respecta legea, că doar aşa au depus jurământul, ţinând o mână pe Constituţie şi pe Biblie.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.