• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 13 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 19 Iunie , 2020

Colţu meu. Nici relaxarea nu pare a fi ce era odată

Măsurile de relaxare au adus o creștere a numărului de noi in­fecții, spun comunicările oficiale. Iar o situație de genul acesta întărește scepticismul autorităților că ne vom putea întoarce la o viață normală. Asta este teoria oficială. În lumea reală, dincolo de comunicate, emisiuni TV și informări, lucrurile par a sta altfel. Lucrurile par mai simple, iar oamenii par mai indiferenți de ce se spune și ce se transmite. La noi, în Baia Mare, nu am văzut excesele de care se tot vorbește. La mall nu este înghesuiala de care le era frică unora, în magazinele deschise nu au bulucit oamenii disperați să își cumpere haine. Este o aglomerare calmă în care se respectă, în mare măsură, purtarea măștii. De distanțare fizică e mai greu de vorbit. Dar sunt dezinfectanți peste tot, iar fri­ca de o infecție îi ține pe oameni, totuși, într-o expectativă ce poate fi sănătoasă.
Probleme pot fi în magazinele mici. Acolo chiar nu prea ai cum să te ferești de celălalt. Fără să vrei te atingi de vecinul de cumpă­rături, vecin care și-a dat jos și masca să poată vedea mai bine ce cumpără. Nu pot fi probleme, spun specialiștii, dacă nu stai în aceste condiții mai multe minute și dacă te speli pe mâni cel puțin 20 de secunde. Probabil, cel mai important mod de a te feri de boli. Mi-a explicat un prieten de ce trebuie să avem acest ritual al spălatului pe mâni. Virusul acesta nebun, dar și ceilalți, are o membrană de gră­sime în care este împachetat. Prin spălarea 20 de secunde cu săpun, membrana de grăsime se dizolvă, iar săpunul intră în virus și îl distruge. În concluzie, spălați-vă pe mâini, nu la figurat, la propriu. Tot gândindu-mă la acest aspect, am realizat că nu găsesc săpun românesc, fabricat în România. Și am studiat… de peste 16 ani nu se mai produce săpun solid în România. Incredibil.
Mi-am amintit că, totuși, este un loc unde se face săpun solid, într-o cotă mică, dar nu spun. Poate fi un subiect interesant.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.