• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Ianuarie , 2016

Colţu’ meu / Nesimţiţii parcărilor

De ceva vreme sunt personajul din dreapta al maşinii conduse de fiul meu şi am devenit mai atent la ceea ce înseamnă reguli de circulaţie, dar mai ales parcări şi zbaterea pentru un loc de parcare, îndeosebi în partea centrală. După ce m-am pus la curent cu prevederile legale în materie de parcări, am început să comentez modul în care se lasă maşina într-un oraş cu pretenţii, aşa cum este Baia Mare.

Desigur, sunt tentat de multe ori să îi spun fiului meu să parcheze pe locurile libere, cele pentru persoane cu dizabilităţi. Dar el nu acceptă, nu vrea şi sunt mulţumit că respectă legea. Nu că eu nu aş respecta-o, dar când te duci la piaţa mare, sau vrei să mergi în centrul nou şi nu ai unde parca, te apucă tremuriciul, de nervi. Iar când vezi că pe două locuri se odihneşte câte o maşină fără nicio treabă cu aglomeraţia de afară, chiar că izbucnesc. Astfel de situaţii erau oarecum singulare, dar de ceva timp au început să fie o practică a şmecherilor cu maşini bengoase şi ceafă lată şi groasă.

Partea interesantă e că nici cei de la poliţia locală, destul de activi prin parcări, nu sunt impresionaţi de astfel de parcări. Eu nu am văzut ca să se ia măsuri în acest sens, de la amenzi la atenţionare. Sau invers!

Ei, zilele trecute am văzut aceiaşi chestie în parcarea de la mall. Acolo unde totul este supravegheat, înregistrat.

Când intri în parcare, afară un afişier electronic arată câte locuri libere mai sunt. Văzând că sunt zeci de locuri, am intrat încrezători în parcarea subterană. Şi a început căutarea. Din loc în loc părea că este un loc liber. Şi era, dar nu puteai parca. Şmecheri cu maşini, scumpe în general, fie parcaseră pe diagonală, fie au intrat puţin în locul de parcare vecin, cert e că nu se mai putea parca încă o maşină acolo. Şi uite aşa nişte nesimţiţi fac legea într-o parcare privată, dar destinată tuturor celor care merg la mall. Au fost 13 astfel de situaţii văzute în acel moment. De atunci am mai sesizat astfel de situaţii, poate conducerea mall-ului ia măsuri!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.