• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 11 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 21 Aprilie , 2020

Colțu’ meu. Nesimţirea revine

S-a tot spus în această perioadă tulbure că ne-am „pricopsit” cu obiceiuri sănătoase ce ne vor fi de ajutor, după pandemie. De exemplu, spălatul pe mâini în mod corect. Sau grija faţă de locurile în care mergem, cum manevrăm coşurile, cărucioarele în magazine sau cum umblăm cu autobuzul, ori troleibuzul. Şi în casă au apărut obiceiuri noi. Nu îţi mai laşi pantofii oriunde, hainele, este mai multă ordine, chiar şi în cămară, ori frigider.
Şi mai sunt şi altele. În magazin se va păstra o oarecare distanţă chiar şi după ce nu vor mai fi restricţii, iar cetăţenii vor ţine cont de modul în care cumpără legume şi fructe. Se va folosi o mănuşă, nu pipăi tot raftul pentru a găsi mărul potrivit.
Sunt măsuri de bun simţ şi ar fi foarte bine dacă ar rămâne în memoria colectivă.
Cu toate astea, zilele acestea am fost dezamăgit de felul în care se comportă unii dintre concetăţeni. La Auchan sunt cărucioare dezinfectate, aşezate lângă intrarea în magazin. După ce termini şi ţi-ai încărcat maşina cu cumpărături, duci căruciorul la standurile pentru cărucioare. Acolo sunt cele folosite, adică nu sunt dezinfectate. Până de curând lumea respecta acest proces. Acu au revenit nesimţiţii. Descarcă cumpărăturile şi pun căruciorul la cele dezinfectate. Până la stand e o cale de mers şi nu mai au chef. Sau mai uşor, lasă căruciorul printre maşini. Cei care vin la magazin se duc la standul cu cărucioare dezinfectate şi iau căruciorul „infectat”. Unii ar spune că este o chestie minoră. Că nu este definitoriu, că se mai întâmplă. Nu cred că e aşa. Încet, încet, vom reveni la vechile valori. După ce se va termina pandemia asta nenorocită, vom uita cum să ne spălăm corect pe mâini, vom fi indolenţi la rânduri, vom lăsa cărucioarele unde avem chef, vom uita... Deja sunt semne!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.