• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 16 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Aprilie , 2024

Colțu’ meu / Mulți candidați la Primăria Baia Mare. Mulți și mărunți

Sunt vreo 13 candidați la Primăria Baia Mare. Mulți și mărunți. Cine s-ar fi gândit că vom avea așa de mulți doritori ai fotoliului de primar? Printre ei, nume cunoscute și necunoscute. În cazul celor din urmă, nu prea există o explicație logică pentru candidatură. De fapt, la fiecare alegeri apar personaje ce adună câteva procente sau și mai puțin. La asemenea scoruri, nu se justifică cheltuielile cu respectiva candidatură. Chiar dacă nu se face o campanie mare, tot sunt cheltuieli, inevitabil. Prima întrebare ar fi de unde au ăștia bani pentru aceste cheltuieli. Subiectul ăsta e dezbătut de fiecare dată.  Candidații primesc fonduri pe care trebuie să le deconteze. Și apare activitatea de obținere de chitanțe și bonuri doveditoare. Neadevărate, probabil. Banii rezultați sunt băgați în buzunare. Cu toate astea, nu pot rezulta cine știe câți bani, ca să merite efortul de a participa la alegeri, la campania electorală și la tot ce implică asta.

 

În concluzie, ce îi mână pe respectivii la lupta cea mare? Orgoliul, recunoașterea publică după alegeri, o notorietate ce ar ajuta la alte acțiuni? Greu de spus.

 

Dincolo de cei fără șansă, din start mai este un grup de candidați care au ceva șanse, fiind mai cunoscuți. De exemplu, Liviu Marian Pop, fost ministru, s-a înregimentat la un partid care e necunoscut în Maramureș, respectiv PUSL, partidul în care o figură cunoscută e primarul Piedone.

 

Și mai cunoscut este Mircea Dolha, ajuns la PSD, de unde se pare că a fost tras pe linie moartă. Iar acum, părintele monoraiului de pe Săsar ar candida de la alt partid. Se pare că vrea neapărat să revină în Primărie. Că mai sunt multe de făcut. Hi,hi, hi! Îmi amintesc de perioada în care era chiar primar, înlocuitor. Băi, ce vremuri! Ce ședințe de CL, ce de subiecte de presă!

 

Un alt candidat ar fi de la UDMR. Udemeriștii candidează, probabil, pentru a reuși în final să obțină din nou funcția de viceprimar. Așa cum au avut cam întotdeauna.

 

Poate acum nu se va mai întâmpla șantajul politic din CL.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.