• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 20 Mai 2022

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 13 Iulie , 2018

Colțu’ meu / Modificări ale Codurilor, o poveste pentru cei mulţi!

Subiectul acestei săptămâni a fost pentru mine, modificările la Codurile penale. Şi zbaterea care există în jurul acestor modificări realizate de Comi­sia Iordache şi ceilalţi trandafirii ce au lucrat, cel puţin cei din prima linie.
Trebuie să recunosc că am fost sceptic cu privire la aceste modificări. Mai urmăream emisiunile de la televizor şi nu mi-am dat seama că pe toate televiziunile se dezbat aceleaşi subiecte, legate de modificări. Erau date ace­leaşi exemple, se făceau pledoarii pro sau contra pe aceleaşi exemple, ceea ce ar fi trebuit să îmi ridice unele semne de întrebare.
Ar fi fost mai simplu dacă citeam ce
s-a modificat, dar în această situaţie se regăsesc majoritatea celor care co­men­tează. Nu a fost zi să nu aud pe undeva vreun comentariu legat de acest subiect.
Majoritatea acestor comentarii erau critice, chiar dacă veneau din partea unor pesedişti din zona celor mulţi. Toată lumea se gândeşte doar la Dragnea, Tăriceanu şi alţi lideri. Toată lumea, într-un fel sau altul este deranjată de faptul că prin aceste modificări liderii politici vor scăpa de problemele cu justiţia. Lumea crede că nu este corect. Şi nu este!
Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Chiar dacă în aceste momente aceşti lideri sunt în prim-planul vieţii sociale, politice, mai există şi viaţa celor mulţi, cu durerile lor, cu bucuriile lor. Oame­nii obişnuiţi vor să fie respectaţi, vor dreptate, vor multe din cele pe care lide­rii politici le culeg graţie puterii pe care o au, la un moment dat al vieţii lor.
Ca atare, trebuie făcut tot ce se face pentru cei mulţi, pentru cetăţeni, aşa cum spune avocatul băimărean Ioan Blăjan.
Interesul cetăţenilor este mai presus. Iar dacă prin acest mod o serie de lideri politici şi economici au scăpat de justiţie, este răul cel mic pe care toată lumea ar trebui să-l înţeleagă.
În concluzie, cred că modificările sunt bine-venite. În rest, răul făcut de lideri va avea, într-un fel sau altul, o finalitate. Niciodată cei răi nu scapă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.