• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 29 Iunie , 2015

Colţu’ meu / Melcii care lucrează la trotuare şi parcări

Privesc de pe gemurile vastului meu apartament cartierul ce se desfăşoară cu blocuri cenuşii, unele colorate, deoarece oamenii au început să îşi izoleze termic apartamentele. Fiind vară, stau la un suc pe pervazul ferestrei camerei mari, sau pe balcon, şi sorb câte o gură din sucul pe care îl beau pe motiv de sete. Apă minerală cu arome de fructe, mai ales pere cu gutui, un foarte bun suc românesc.

Şi, tot privind aşa, mai zi de zi am ajuns să fiu atent la lucrările de modernizare a trotuarelor şi realizarea parcărilor dintre blocuri. Secvenţa pe care o văd zilnic pare ruptă dintr-un tablou. Am în faţă un trotuar, parcare în dreapta, un alt trotuar, perpendicular pe primul, de fapt acolo unde se întâlnesc cele două căi pe care umblă cetăţenii, pare a fi un fel de sens giratoriu. Şi mai este un loc de joacă pentru copii, cu o prelungire de parcare aflată în faţa unor garaje.

Sigur, este foarte bine că se lucrează între blocuri, sunt zone unde niciodată nu s-au făcut intervenţii.

Dar, ca în filmele cu proşti, se lucrează într-un ritm înfiorător de încet. De… nici nu ştiu să spun exact de când, de mult timp oricum, îi văd pe muncitori cum vin şi lucrează de parcă ar fi hipnotizaţi. La parcarea din prelungirea locului de joacă era mai mult pământ decât ar fi fost necesar, adică a trebuit înlăturat un strat de pământ. A venit un utilaj care râcâie prin pământ câte un pic, după care se opresc, iar ziua următoare mai fac un pic, şi tot aşa. Dacă ar fi venit un buldozer, cred că în câteva ore ar fi nivelat terenul şi, cu preluarea pământului de prisos, ar fi durat, probabil, două zile toată operaţiunea.

 

Am încercat să găsesc o explicaţie pentru ritmul ăsta de melc, dar nu am găsit decât una ce ţine de zona obscură a executării unei lucrări.

Probabil, se plăteşte cu ziua şi atunci tragem de timp pentru a avea cât mai mult de lucru. Nu ştiu cum este plătit constructorul, dar cert e că pe bucata asta de lucrare, pe care se meştereşte de mult timp, eu nu aş da o pungă de bani, cât mă gândesc că trebuie plătit pentru ce se face. Diriginte de şantier? Oare ce are de făcut un astfel de specialist? 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.