• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 16 Iunie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 30 Ianuarie , 2013

Colţu’ meu / Mat cu Antonescu!

Am scris un text în care spuneam că primarul de Baia Mare, Cătălin Cherecheş, i-a dat şah lui Crin Antonescu în disputa politică între cei doi. Unii m-au criticat, alţii au spus că am dreptate. Nu am veleităţi de analist politic, dar am şi eu păreri despre unele sau altele. Textul nu a fost scris datorită părerilor mele, ci situaţiei de la acel moment.

Cătălin Cherecheş l-a înfruntat pe liderul liberal într-un moment destul de tensionat între penelişti. Şahul este un sport al minţii, un sport al oamenilor inteligenţi. Antonescu a reacţionat exact cum ar face-o majoritatea politicienilor. L-a dat afară din partid!

Cei care m-au criticat au fost satisfăcuţi, ceva de genul: Cine a avut până la urmă dreptate?

Eu nu cred că liderul liberal joacă prea des şah. Drept urmare mişcarea pe tabla politicii locale şi chiar mai mult s-a dovedit a fi un mat! Problema este cine a câştigat?

Primarul băimărean rămâne să construiască, iar Antonescu rămâne cu parlamentari care se plâng că nu vor mai avea micul dejun la pat. Sau alţii cu talent la scris, fel şi fel de informări.

Ne-am pricopsit cu unii din categoria celor plaţi, uniformi, incolori, inodori, invizibili, incognoscibili. Adică, necunoscuţi, deşi se presupune că există.

Stăm şi ne uităm, îndobitociţi de fluxul imens de informaţie, la scena politică. Parcă, m-am săturat, nu neapărat eu, ci în general. Nimeni nu face nimic, toţi fug după iluzii vândute în răvaşe populiste. S-au terminat bărbaţii adevăraţi din ţara asta? Eu sper ca noua revoluţie să înceapă din Baia Mare. Nu îmi doresc o regiune în care noi să fim sub papucul celor din Cluj.

Nu ştiu ce s-ar putea face, dar este sigur că politicienii au instrumente care pot schimba soarta Maramureşului. Iar Cătălin poate fi un vârf de lance. În acest context, cine a dat mat?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.