• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 12 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 10 Aprilie , 2020

Colțu’ meu. Măşti şi mănuşi, rarităţile momentului!

Pandemia care a pus stăpânire pe întreaga lume a instituit şi reguli noi, mai ales din zona igienei personale. Obsedantul spălaţi-vă pe mâini, dezinfectaţi-vă, probabil vor deveni reguli de bază pentru multă lume. Şi până acum se făcea asta, dar să fim serioşi, de câte ori nu am sărit peste spălatul mâinilor, mai ales când am venit de afară, am uitat, am ignorat şi am pus mâna pe mâncare, pe obiectele casei... Probabil, de acum încolo nu se va mai întâmpla!
 

Pe de altă parte, nu pot să nu îmi aduc aminte de sfaturile unui bun prieten. Sabin Nemeş Bota, un medic deosebit, îmi spunea de multe ori că spălatul pe mâini reduce cu 50% riscul unei îmbolnăviri cu vreun virus dintre cei ce colcăie peste tot. Acu, vorbele lui le privesc într-o altă lumină.
Revenind în crunta realitate, autorităţile ne spun la nesfârşit să umblăm cu măşti şi cu mănuşi, indiferent unde mergi, chiar şi până la containerul de gunoi. Toate bune şi frumoase, e bine că autorităţile au grijă de noi... din păcate, nu se prea pot respecta aceste preţioase indicaţii. Nu sunt măşti, deşi se tot anunţă cu au intrat milioane de măşti, ba că sunt fabricate şi în ţară. Cu toate acestea, la spitale lipsesc, iar în magazinele pentru populaţie, farmacii, de asemenea. Dacă în cazul măştilor mai poţi improviza cu fular, eşarfă sau cine ştie ce chestie, ce facem cu mănuşile de unică folosinţă? Că  de astea nu spune nimeni, nimic! Astea nu se pot înlocui. Mănuşile sunt necesare şi pentru alte activităţi. De exemplu, la îngrijirea bolnavilor, a celor care se află  la pat, şi în multe alte situaţii.
De unde ne putem lua mănuşi?    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.