• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Septembrie , 2018

Coltu’ meu / Mall Satu Mare vs mall Baia Mare

Am fost până în Satu Mare şi am văzut, printre altele, mall care se ridică repede, repede în oraşul vecin.
Este mare, cred, mult mai mare decât al nostru şi va fi terminat nu peste multă vreme. A fost o perioadă în care râdeam de încercările celor din Satu Mare de a avea şi ei un mall amărât în oraş. A fost o încercare cu o cons­truc­ţie a unui om de afaceri controversat în judeţul din vecini, dar nereuşită. Niciodată magazinele de acolo nu au fost ocupate, avea o parcare idioată. Ce mai? Un eşec. Pentru sătmăreni, soluţia a fost venirea în Baia Mare. Dacă mergi în parcarea mall-ului băimărean vei vedea o mulţime de maşini cu număr de Satu Mare. Este o modă cu mersul la mall, iar sătmărenii nu fac excepţie.
Pe undeva era frustrant pentru cei de acolo că trebuiau să vină până aici, aşa cum pentru noi e aiurea să mer­gem până la Cluj pentru nu mai ştiu ce. Dar situaţia este în continuă miş­care. Dacă timp de vreo 10 ani Baia Mare a fost o destinaţie comercială pentru judeţele din jur, se pare că ne vom pierde acest statut.
Deci, mall-ul sătmărean se ridică ca un castel din povestea celor care cons­truiesc bine şi repede. Sunt voci care spun că va fi prea mare şi nu se vor găsi firme care să îl populeze. Nu cred că investiţia a fost făcută înainte de a şti cam pe ce se pot baza. În plus, Satu Mare e la graniţă, e pe partea de vest şi are legături cu vestul, la doi paşi.
Sunt voci care spun că nu ne va afecta. Posibil, dar tot vom pierde clienţii sătmăreni. Mai rămân cei din Sălaj.

Pe de altă parte, Baia Mare va avea un nou mall sau un nou magazin Mara­mureşul, după cum se vorbeşte prin târg. Că o fi mall sau nu, nici nu are o mare importanţă. Să fie!
Să fie magazine pe care nu le mai găseşti dincolo, iar nordul să rămână un pol al cumpărăturilor. Că am avut minerit şi metalurgie şi le-am închis pe toate! Ceva trebuie să facem şi noi!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.