• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 25 Mai , 2020

Colţu meu. Lehamitea de stare

Starea de alertă este, mai nou, noul mod de distracţie al românilor. În această stare trebuie să porţi celebra mască cu trei straturi sau cu două, ori unul. În funcţie de posibilităţi. Masca asta, fie e obligatoriu de purtat în spaţii închise, fie e obligatoriu de purtat peste tot, după care se revine şi afară e doar recomandat a se purta. Poate până se termină starea de alertă aflăm cum trebuie să o purtăm. Poate şi de ce?
Explicaţia cu protecţia ta sau a celor din jur pare corectă, doar că lumea, în marea ei majoritate, nu poartă masca corect. De aici, inutilitatea purtării măştii. Sunt şi categorii de cetăţeni care au probleme cu respiraţia. De exemplu, astmaticii, alergicii. Ăştia şi aşa respiră greu, de multe ori se sufocă, afară sau în încăperi. Greu să respecţi în aceste condiţii cerinţele enun­ţate de autorităţi.
Am mai văzut circul cu măsu­rarea temperaturii pe la magazine. Unii măsoară, alţii nu mai măsoară, cert e că o altă condi­ţie de care spuneau autorităţile române e sub semnul întrebării. Mai nou, la Carrefour au ca­mere de scanare, ca la televizor, ca în aeroporturile alea mai mari. La intrarea în magazin nu mai stă unul de la pază cu aşa-zisele termometre cu infraroşu, ci au pus un trepied pe care este montată o sculă ce seamănă cu o cameră video. Acolo se văd toţi cei care intră şi se văd temperaturile cetăţenilor cumpă­ră­tori. Ba au chiar două astfel de scule prin care sunt scanaţi cei ce intră în magazin.
Probabil, în perioada urmă­toare, şi celelalte magazine se vor dota cu astfel de scanere. Şi poate şi la instituţii. Păcat că nu sunt astfel de scule şi pentru cetăţeni. Să ai una acasă şi să nu te mai chinui cu termometre la care trebuie să aştepţi cinci minute pentru a vedea ce tem­peratură ai. Se pot cumpăra, dar sunt scumpe şi nu vor da oamenii atâţia bani. Cam astea ar fi problemele aferente stării de alertă.
Nu ştim încă ce va urma. Ce fel de stare va fi. Poate starea de lehamite.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.