• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 19 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 7 Septembrie , 2018

Colțu’ meu / Invadaţi de Carrefour

În urmă cu ceva timp au început lucrările la noul centru comercial din Baia Mare. Pe terenul unde a fost sediu Petrom se ridică Centrul co­mercial Baia Mare… nu mai ştiu cum. Este bine, mai ales pentru zona respectivă. Vor dispărea ruinele de acolo, la fel şi terenul viran. Va fi un îndemn pentru ca şi ceilalţi afacerişti cu tot felul de dughene, construcţii insalubre pe post de depozite, în care găseşti marfă mai ieftină (o iluzie, de fapt) să dea o altă faţă locului. În fond, acolo este intrarea în munici­piu de pe drumul Clujului, cea mai im­por­tantă cale de acces în Baia Mare.
Revenind la noul complex comercial, multă lume evită să spună că acolo se ridică un mall, era interesant ce magazine, firme, branduri vor veni în nord. Şi sunt mai multe surse de informaţii la care am apelat. Spre marea mea mirarea, la acest moment se ştie că vor veni... n... magazine şi nu le înşir aici, majoritatea din cele anunţate există şi în mall Viva. Nimic nou! Dezamăgitor. De ce ar mai deschide un magazin firma X în condiţiile în care are un magazin la mall? Nu s-au orientat cei care se ocupă cu închirierea spaţiilor?
Iar la magazinul alimentar ne vom pricopsi cu un nou Carrefour, unul mai mare decât cele două care mai există în oraş.
Un magazin care este mai scump decât alte supermarketuri şi nici cu o ofertă ce să te dea pe spate.
Zilele trecute am aflat că se va mai ridica un magazin Carrefour în spa­ţiul unde a fost Artima, pe Decebal, mai jos de Autogară. Şi acolo se lucrează puternic, vor să inaugureze şi acolo, în acest an.
Va fi un Carrefour mai mic, un alt tip de maga-zin, unul cu produse ieftine. Probabil vor face concurenţă celor de la Lidl şi Kaufland, dar dacă vor avea aceleaşi mărfuri, nu cred că vor avea şansă în faţa rigurozităţii nem­ţeşti. Carrefour-urile sunt franţuzeşti şi iată cum va începe o nouă dispută franco-germană în materie de comerţ.   
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.