• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 5 August , 2016

Colţu’ meu / Hoţii au împânzit România. O altă formă de terorism!

M-am îngrozit citind hârtiile primite de la angajaţii APIA Maramureş. Acolo par a fi fraude de multe milioane de euro după o metodă consacrată. Eu, ca şef, îi dau soţiei, fiului, fratelui, unchiului, mătuşii, chiar şi vecinilor, bani din bugetul acesta amărât de care toţi trag.

 

Banii se duc în familie, cum s-ar spune, şi se întorc la politicieni, şefi de instituţii mai mari, pe la ministere şi cine mai ştie unde. Urs a fost sau mai este conservator, de la partid, nu de la apucături.

 

Dacă ne uităm cine a fost ministru o bună bucată de vreme, putem face un scenariu cu privire la susţinerea lui. Nu se poate să tot faci şi nimeni să nu ia măsuri. Că sesizări cu afacerile de la APIA s-au făcut de mai mulţi ani. Cineva va trebui, într-un final, să înceapă să verifice, să ia la purecat toate învârtelile de pe acolo.

Din păcate, banii care s-au topit în buzunarele largi ale unora nu vor mai fi recuperaţi, probabil, niciodată.

Ăştia care fură au un talent incredibil, de parcă au în ADN o fâşie unde este trecut cum să ascunzi noaptea ce furi ziua. De asta, cei de la DNA, DIICOT sau de la Poliţie nu reuşesc să găsească banii subtilizaţi într-un mod destul de uşor.

Şi m-am mirat încă o dată, deşi lucrurile sunt clare, în fiecare zi apar cazuri şi alte cazuri în care nişte indivizi neruşinaţi fură de la stat, în general de la stat. Bugetul  ţării este muls fără încetare din 1990 încoace de către cei care au venit la putere şi au adus capitalismul neosocialist, sălbatic şi ce forme a mai luat ceea ce în majoritatea ţărilor civilizate se desfăşoară după manual.

Îi mai văd pe la televizor pe cei îmbogăţiţi cum îşi etalează bogăţia pe care nu ar fi avut cum să o realizeze în condiţii normale. Stau cu nonşalanţă pe scaune, terase, la soare, cu femei şi amante, îi doare în cot. Ce putem înţelege din toate astea?

Nimic. Oamenii obişnuiţi bagă capul în pământ şi trag în continuare pentru ca bugetul statului să aibă destule fonduri pe care nesimţiţii să le fure.

Cred că aşa încep revoluţiile populare!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.