• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 18 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Septembrie , 2019

Colţu meu. Gunoiul cel de toate zilele!

Nu pot să nu constat, pentru a nu ştiu câta oară, gunoiul care zace pe platforma cu containere. Nu este dus tot sau este aruncat de neci­vilizaţi, cert este că avem gunoi ce stă şi miroase şi atrage şobolani, câini vagabonzi şi mulţi porumbei.
Firma colectoare a gunoiului îşi face, şi nu prea, datoria, în sensul că se ridică gunoiul, dar mai rar, mai prost şi fără măsuri împotriva celor care aruncă gunoi pe jos, pe lângă containere. Soluţia cu aceste containere este depăşită. La introducerea platformelor, cu aceste containere puse în ţarcuri, a părut a fi bună. Acum, după câţiva ani, e cam jalnică. Ţarcurile au uşi ce sunt deschise tot timpul. Contai­nerele sunt murdare în ultimul hal. Nu există o idee de selectare etc.
E drept că nici băimărenii nu sunt foarte civilizaţi. Unii! Aruncă unde au chef, lasă lângă containere diverse gunoaie sau resturi şi minoritarii scormonesc mai abitir pe zi ce trece şi vine iarna. S-au pus şi chestiile alea mari, pentru sticle şi altele, dar sunt folosite doar de unii. Mulţi au observat că ce se adună ajunge tot cu gunoiul colectat, la grămadă. Deci ideea de gunoi selectat nu are rost, nu se aplică. Drusal a pus etichete pe containere, uscat şi umed, dar când este ridicat gunoiul, containerele sunt golite la grămadă. Adică, posibila selecţie a gunoiului nu are rost. Desigur, firma colectoare dă vina pe băimăreni. În parte, e corect. Mulţi nu ţin cont de aceste cerinţe, aruncă la grămadă. Pe de altă parte, Drusal nu explică, nu vine în în­tâm­pinarea gunoiului selectiv. Probabil sunt costuri mai mari, iar profitul trebuie să fie maxim. Ca atare se taie de la costuri. Merge şi aşa! În fond, gunoiul se ridică, curăţenie la containere se face, se mimează, deci…
Am văzut în Suceava implementată soluţia cu containere semi îngropate. O tehnologie norvegiană. Părea a fi mult mai curat acolo unde se respectă aruncarea gunoiului în containere. Unde nu... Totuşi, ce necivilizaţi putem fi!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.