• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 16 Iulie 2019

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 11 Februarie , 2019

Colţu meu. Gropile ce ne fac viaţa un calvar

Zilnic primim informări de la autorităţi despre starea drumurilor din judeţ. Dacă putem circula, dacă sunt blocaje şi tot felul de astfel de informaţii. Trăim într-o lume în care globalizarea, internetul sunt cele care ne aduc foarte repede date despre tot ce vrem şi ce nu vrem. Situaţia drumurilor din judeţ, sau din ţară este de mare interes, mai ales când ai de făcut un drum peste Deal sau prin alte judeţe. Şi este foarte bine. Am folosit astfel de informaţii de mai multe ori şi au prins bine, chiar foarte bine. De aceea am rămas uimit, umblând prin Baia Mare, cât de multe sunt străzile ce au nevoie de reparaţii. În multe locuri sunt gropi mari, treceri devenite adevă­rate şanţuri, străzi în care pietrişul este la loc de cinste. Şi m-am gândit că ar fi fost util primirea de infor­mări cu privire la situaţia străzilor.

De multe ori mergi cu viteza legală pe o arteră pe care o cunoşti şi din neant apare o groapă pe care nu o mai poţi evita. E drept că a fost iarnă mai grea şi ar fi normal să apară gropile, şanţurile, tot ansamblul de disconfort cauzat de aceste disfunc­ţionalităţi. Dar, parcă prea repede se strică străzile din cauza vremii ce nu e mai grea ca altădată. Poate ar trebui verificate lucrările ce se execută pe străzi, cu siguranţă se folosesc materiale proaste, de calitate slabă. Aşa se împuşcă doi iepuri, se fac lucrări pe bani mulţi cu costuri mici şi se obţin alte lucrări mult mai re­pede.
E dificil de văzut cum şi ce calitate au asfaltările şi alte reparaţii. Sunt lucrări din categoria celor mai as­cunse, adică nu ştii ce e acolo, cum, cât… constructorul poate spune şi trece pe hârtie ce vrea. Cu siguranţă se pot face verificări, dacă se doreşte şi ştiu că se doreşte ca lucrările din Baia Mare să fie bine executate. Dincolo de aceste constatări rămân actuale gropile apărute unde nu te aştepţi…  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.