• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 27 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 12 Februarie , 2024

Colțu’ meu / Falsuri la Muzeul de Artă București. Se poate și la case mai mari

 Spre marea mea surpriză, inteligenții de la Muzeul de Artă din Baia Mare au reînceput cu acuzele greu de înghițit, greu de crezut, greu de... Nenorociții s-au gândit că subiectul a ieșit din atenția generală și a noastră, în particular. În drumurile avute în ultima perioadă, am tot auzit chestii care se leagă de muzeu. Chestii nasoale, evident. Am rămas nepăsător dintr-un motiv simplu. Sunt sătul de subiect și mai ales de „liniștea” politică și polițienească ce s-a lăsat pe subiect. Am discutat cu mai mulți politicieni, le-am arătat dovezi, date, informații, dar au tratat subiectul cu răceală, semn că nu sunt interesați de cultura maramureșeană. Așa că am decis să nu mai scriu, o vreme.

Apoi a izbucnit scandalul de la Muzeul de Artă din București. Un scandal cu tablouri despre care importanți critici și experți spun că sunt falsuri, chiar grosolane. Este vorba de o expoziție dedicată artistului suprarealist Victor Brauner.

Aici au fost expuse câteva tablouri din colecția lui Adrian Năstase, fostul lider PSD și prim-ministru.

Citind despre tablourile considerate falsuri, mi-am amintit de acuzele de la Baia Mare, de la muzeul băimărean, de tablourile pe care micul Robi le-a cumpărat de la un intermediar pe sume exorbitate și de care se spune că sunt falsuri.

La București, autoritățile în astfel de situații au demarat cercetări, aici la noi, nu. Într-un material scris și publicat anul trecut despre posibilele falsuri din colecția muzeului, am solicitat public DNA să înceapă cercetări în acest sens. În fond, este vorba de bani publici și este bine să se elimine aceste supoziții. Ori fals, ori nu.

Din păcate, nu s-a întâmplat nimic. În acest context de lentoare, cei de la muzeu, mai ales cucoanele ce îi fac lui Robi munca, dar fac și tâmpenii, au început să spună una și alta. Vai și-amar!

Cu siguranță, voi trece peste greață și voi reaminti celor ce ar trebui să decidă cine este micul Robi, ce căsoacă își construiește, cică, și altele.

Doamne ajută!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.