• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Miercuri , 6 Februarie , 2019

Colţu meu. Facturile umflate ale Drusal

Prima surpriză a noului an în materie de facturi a venit din partea Drusal. Ăia care lucrează cu gunoaiele Băii Mari. Teoretic, ei ar trebui să adune gunoiul menajer la timp, să curețe tot timpul rampele și spațiul din jurul rampelor și să depoziteze gunoiul menajer la groapa de gunoi.
Pentru aceste servicii minunate, băi­mă­renii plătesc o taxă, un tarif pe care nu știm cine îl fixează. Cu siguranță sunt anumite criterii după care se obține ta­ri­ful pentru ridicarea gunoiului menajer.
În practică lucrurile se petrec altfel! Gunoiul este ridicat cu o anume ritmi­citate, uneori discutabilă. Mai ales în zile de sărbătoare. Curățenia de la rampe și din jur lasă de dorit. Altfel spus, e sublimă, dar lipsește cu desă­vârșire. Cei de la Drusal au introdus containere pentru gunoiul menajer selectat de către băimăreni. Pe contai­nere scrie uscat și umed. Practic, în gospodării oamenii își selectează gu­noiul menajer. Într-o pungă pune gunoiul umed: resturi alimentare, or­ganice și tot ce este din această categorie. În a doua pungă se pune cel uscat: cutii, ambalaje, sticle… Cu sigu­ranță nu toți fac această se­lecție, dar și dacă ar face toată lumea ar fi degeaba. Drusal vine cu o mașină care ri­dică containerele și le aruncă (gu­noiul din ele) la grămadă, iar la groapa de gunoi la fel.
Probabil, când au făcut împărțirea containerelor în uscat şi umed s-au generat costuri justificate în mărirea de taxe ce a avut loc mai demult. Adică, plătim nimic!
Acum, Drusalul a mărit din nou taxele, le-au dublat, mai exact, dintr-un motiv care nu a fost explicat de nimeni. Fraierii băimăreni plătesc!

Drusal are o poziție de monopol și știe că o grevă a lor ar bloca totul. Nu se poate sta cu gunoiul neridicat mult timp. Ca atare scumpesc niște servicii execrabile cu girul celor care ne conduc spre paradis.
Din această lună gunoiul menajer a devenit mai scump ca apa, care e și ea scumpă ca dracul!
Mulțumim partidului, conducătorilor, Drusalului! Simțim că trăim din ce în ce mai bine!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.