• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 2 Iunie , 2017

Colțu’ meu / Extinderi şi terase (i)legale la Semilună?

Am scris la rubrica mea de săptămâna trecută un material despre o extindere incredibilă într-un bloc de pe bulevardul Bucureşti, înainte de sensul giratoriu de la Semilună. Acolo, un tip cu simţ antreprenorial foarte dezvoltat a ridicat o hardughie taman pe cel mai circulat bulevard al oraşului, un fel de fudulie de genul „cine mi-s eu!”.
La un bloc s-a dat aprobare pentru extinderea unor apartamente de la parter, etajul unu şi doi. Probabil aceste apartamente au fost cumpărate de cel ce a cerut avizul pentru construcţiile halucinante. Un medic! De specialitate, medic de familie. Când am văzut extinderea, la parter mi
s-a părut că acolo este vorba de o supra­faţă mare, poate mai mare decât apartamentul propriu-zis. Ceea ce ar fi o con­tradicţie. Extinderea e ceva mic la ceva mai mare. Invers nu ştiu cum s-ar putea numi. Afacere?
Şi chiar dacă nu e mai mare ca apartamentul, e uriaşă construcţia. E clar că ceva nu se potriveşte cu actele existente, cu avizele date, cu totul şi cu toţi cei implicaţi. Mirat de faptul că toată lumea dă din umeri, am început să întreb în stânga şi-n dreapta de subiect. Curios, dar multă lume ştie de construcţie. Şi nimeni nu a făcut nimic pentru ca oroarea să nu fie acolo.
Până la urmă cineva mi-a spus că în spatele construcţiei este un tip influent ce ar vrea, sau ar fi vrut să facă acolo mai multe cabinete medicale şi de servicii. Un fel de mini-spital cum spunea altcineva.
Nu am aflat cine e personajul misterios, dar voi căuta în continuare.

Şi în timp ce priveam extinderea minune, am văzut o altă porcărie, în faţa Semi­lunei. Acolo sunt mai multe spaţii verzi şi bănci. Pe latura dinspre bulevardul Decebal a apărut o terasă, ca din ceaţă.
Este un spaţiu ocupat de o firmă ce se ocupă cu pariuri sportive şi care are şi un bar. Pentru cei ce pariază, probabil. Barul este modest, cu mobilier necomercial, du­pă cum se vedea la trecere prin faţa Semi­lunei. Acu a apărut o terasă cu destul de multe mese întinse pe spaţiul pietonal. Cine trece pe acolo trebuie să îşi sugă burta pentru a nu se lovi de mese. Iar un brad ce vieţuia liniştit pe zona verde a fost ciuntit de crengile mai joase pentru a face loc terasei. Oare au aprobare, sunt pe lege? 
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.