• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 3 Martie , 2017

Coltu’ meu / Experienţă tristă!

Am avut o experienţă care mi-a dat fiori. Din motive de sănătate a trebuit să îmi fac nişte analize. Cele de rutină, dar necesare, fiind un bun indicator al stării de sănătate. Cam fără chef am purces la obţinerea trimiterilor necesare, fiind plătitor de taxe şi impozite. Adică să îmi fac respectivele analize prin CAS. Eh, de aici încolo începe cea mai nasoală experienţă, fiind vor­ba de sănătate. M-am chinuit până am obţinut trimiterea bună. E şi aici o poveste, dar alta.
Cu trimiterea în buzunar am căutat un laborator la care să îmi fac analizele. La primul, cel mai cunoscut de mine, am stat la o coadă kilometrică, liniştit că voi ajunge, într-un final. Fiind înce­put de lună mi-am spus că trebuie să aibă fonduri. Bani erau, dar nu au fost numere. Era programată toată luna. În aprilie, dacă doream. Am optat pentru alt laborator. Coincidenţă! Doar în aprilie puteam merge prin CAS. Pe banii din buzunar, la liber. Am mers la alt laborator. La fel. Deja eram un pachet de nervi. Şi am luat cam tot ce se putea lua în oraş, ca posibilitate de a-mi face analizele dorite. Nu am găsit niciunde liber în martie.
Ce să mai spun, este greu de crezut că se fac programări cu o lună înainte peste tot. Cu siguranţă că la unii medici, la unele specializări, sunt mai multe solicitări şi pot fi liste de aş­tep­tare. Dar chiar peste tot?!
Ce fac cei care se simt rău şi nu au bani să îşi plătească investigaţiile cu banii jos?
Dacă aştepţi o lună s-ar putea să ai probleme suplimentare! De ce mai plă­tim la CAS dacă nu ne putem fo­lo­si, la nevoie, de cardul acela nenorocit?

Mi-am amintit de ce mi-a spus un prie­ten: „Sănătatea este scumpă. Vei ve­dea că în curând şi la noi se va plăti to­tul. Nu ai bani, o să mori cu zile”. Pe această temă ne-am contrazis de multe ori. Dar pe zi ce trece îi dau dreptate prietenului. El fiind din sistem, şi cu multă experienţă. În concluzie, nu am reuşit să îmi fac nişte amărâte de ana­lize. Situaţia de aici este asemănătoare, păstrând proporţiile, cu cea din pieţele de acum. Toţi cei 30 de producători de roşii le vând la acelaşi preţ.    

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.