• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Duminică , 28 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 19 Februarie , 2024

Colțu’ meu / Eterna poveste cu gunoaie, gunoieri și afacerile lor mirositoare

Iarăși încep poveștile de adormit copiii cu Drusal și cei care se ocupă de curățenia orașului. Se tot aruncă în spațiul public informația că sunt multe facturi neplătite, că baștanii de la Drusal au câștigat procese, că vom fi executați și așa mai departe.

 

Până la un punct este corect. Dacă faci un serviciu, este normal să fii plătit pentru ce ai făcut. Subliniez, pentru ce ai făcut. Nu pentru rapoartele în care bagi fel și fel de munci, de fapt neexecutate. E și vina beneficiarului că nu controlează sau controlează insuficient.

 

Eu nu fac parte dintre cei care controlează, dar văd cum se ridică gunoiul din cartierul în care stau. Văd mai multe puncte de colectare. Văd mizeria care rămâne în urma celor care ridică gunoiul. Îi văd cum lucrează în batjocură. Ceva de genul: ziua trece, leafa vine. Nu spun că oamenii de la Drusal câștigă mult, dar...

 

Sigur ar fi multe de rezolvat. Unele voci ar spune că situația de acum a fost generată de discuțiile fostului primar cu cei de la Drusal. Total greșit, cel puțin în ceea ce mă privește. Stau unde stau din anii ’70  și am văzut de pe atunci cum se ridica gunoiul și la comuniști, și la capitaliștii de acum. În ceea ce îi privește pe capitaliștii de la Drusal, spun cu tărie că sunt niște veroși. Că sug din gunoi foloase pe care nu ar trebui să le aibă sau ar trebui să câștige la nivelul serviciilor oferite. Dacă serviciile sunt proaste, iei mai puțini bani. Așa ar fi corect. Așa se face în lumea civilizată în care tot încercăm să ajungem.

 

La noi colectarea gunoiului este o mare afacere din care unii se îmbogățesc, iar cei mulți suferă, pentru că nimeni nu ia măsuri. Și nu numai în Baia Mare, cam peste tot în țară. Și nu este vorba doar de ridicarea gunoiului. Și alte servicii sunt la fel. De exemplu, deszăpezirea se face cu firme care mai mult stau decât lucrează. Fie din lipsă de zăpadă, fie din lipsă de utilaje. Dar de încasat se încasează lunar. Culmea e că politicienii reclamă aceste aspecte în mesaje cu tentă electorală, dar când ajung la butoanele puterii fac la fel. Adică, nu fac nimic, iar mafioții de la aceste servicii încasează lună de lună, an după an și tot așa până la calendele grecești.  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.