• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 9 Iunie , 2017

Coltu’ meu / Drumu’ lu’ Barbul

La Semilună se doreşte modernizarea trotuarelor şi a carosabilului din spatele blocului. Este aici o situaţie destul de încurcată. La un capăt al blocului este un gang prin care se poate ieşi (de fapt, chiar ai obligaţia de a face „la dreapta”) pe bulevardul Decebal.  O altă ieşire din spatele Semilunei şi a blocurilor de aici este pe la IRUC.
Acestea sunt datele problemei. Un geniu pustiu al modificărilor rutiere în mu­nicipiu, l-am numit pe tov. Barbul, cel cu ideile geniale, a venit cu o soluţie care nu rezolvă nimic, respectiv intrarea în spa­tele Semilunei de pe bulevardul Bucu­reşti. Cam pe unde este staţia de autobuz. Pe bună dreptate oamenii au ieşit în stradă în momentul în care au început lucrările. Suspect de repede. Povestea are şi un istoric. De vreo doi-trei ani, cei care se ocupă cu „fluidizarea” circulaţiei în oraş, o entitate în care Barbul are o poziţie de şef, ar fi dorit să facă această modificare. Şi nu înţeleg de ce!
Că se fac la Semilună parcări în faţă… să se facă, dar de ce gâtuim circulaţia în spatele blocurilor?
Am ajunge în următoarea situaţie: Semiluna ar fi izolată de restul cartierului. Ar fi blocul dintre străzi. Dacă cineva din bloc ar vrea să meargă la farmacie, sau la aprozar, de exemplu, ar trebui să stea la trecerea de pietoni pentru a parcurge cei 20 de metri între cele două blocuri. Sau ce ar mai face copiii din zonă? Să nu mai vorbim de cei foarte mici, care se joacă actualmente pe unde pot şi ei. Dar după apariţia drumului spre #niciunde ar fi imposibil ca cei mici şi cei mai mari să zburde şi ei câte un pic afară, în spatele blocului, ca oriunde în lumea asta civilizată din care pretindem că facem şi noi parte. Ar fi un dezastru pentru câteva blocuri. Nu interesează acest aspect. Faceţi parcări, dar lăsaţi drumul aşa cum e!

Ca ultimă oră, primarul Cătălin Chere­cheş a stopat deocamdată lucrările până se văd efectele închiderii circulaţiei prin gang. A vorbit cu oamenii şi… aşteptăm rezolvarea favorabilă şi logică.
Iar Barbul poate se uită la extinderea de vis-a-vis, cea horror, pe care se face că nu o vede. Aia există de vreo şapte ani în stadiul ăla şi… nimic! Cine a aprobat aşa ceva?

Pentru drumul care nu rezolvă nimic, Noi #rezist!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.