• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 14 Iulie , 2017

Coltu’ meu / Domnului Barbul, cu toată dragostea unui sfert de cartier

S-a finalizat parcarea din faţa Semi­lunei, o poveste despre intenţia administraţiei de a modifica străzile de pe lângă blocul Semi­lună. Am scris despre subiect în momentul în care oamenii au ieşit să protesteze împo­triva intenţiei respective. Atunci s-a hotărât să fie închis gangul dintre Semilună şi primul bloc de pe bulevardul Decebal. Şi aici ne-a lovit administraţia, pe cei care lo­cuim în aceste blocuri. Nemai­putând folosi gangul, circulaţia s-a mutat pe singurul drum rutier, cel care iese pe la IRUC. Şi am început să aşteptăm pentru a intra sau a ieşi din cartier. Nu am fost anunţaţi că urmează închiderea definitivă. Într-una din zile, celebrul director Vasile Barbul a venit la faţa locului. În inspecţie. Întâmplarea a făcut că ieşeam din casă şi l-am văzut. După salutul de rigoare l-am întrebat ce se mai face acolo. A răspuns cu juma de gură că drumul nu se mai face, că oamenii nu înţeleg beneficiile… M-a şi taxat. Ceva de genul: Şi tu, Brutus?
După care l-am întrebat de gang, dacă îl redeschid circulaţiei.
„Gangul, nu!”, a spus. „Prin gang nu se circulă!”, a mai spus directorul din Primărie cu superioritatea funcţionarului ajuns pe o funcţie importantă. După care mi-a întors spatele şi a privit spre alte zări, semn că discuţia s-a încheiat.

Incredibil tupeu! Instantaneu mi-am amintit de vremurile în care era un nou venit în administraţie. Cu mulţi ani în urmă! Şi cum a ajuns conjunctural viceprimar, venit pe filiera ţărănistă. Mi-am amintit ce timid era, dar dornic să vorbească cu ziariştii. Sau cum reuşise să aibă câţiva ziarişti pe lângă el tot timpul, cei care transmiteau ideile celui ce adusese un suflu nou în politică şi admi­nistraţie. I se prevedea un viitor strălucit în politică.
În fine. Aşa se credea atunci! Ceea ce nu
s-a întâmplat. Barbul s-a plafonat şi a rămas un directoraş care crede că administraţia este buricul pământului, iar noi, amărâţii de proprietari de apartamente, suntem la chere­mul unor decizii arbitrare.
Dacă ar fi fost blocurile municipalităţii, nu ar fi fost nimic de spus, dar aşa... Stau aici de când s-au construit aceste blocuri, iar gangul acesta de aia a fost realizat, pentru a se circula prin el. De la început, pe acolo au intrat maşinile celor din blocurile astea, de aici şi maşinile care aprovizionează magazinele existente. Care este logica după care s-a închis gangul? Poate are vreo legătură cu crâşma deschisă de curând, ce a scos o te­rasă aiurea, iar al cărei şef se pare că îi cu­noaşte pe unii din primărie. Cine ştie?!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.