• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 26 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 16 Februarie , 2018

Coltu’ meu / Dictatură, totalitarism… putere absolută. Iar noi?

Zilele astea am văzut la televizor tele­novela cu DNA. Am urmărit şi conferin­ţa de presă a lui Kovesi, curios să văd ce spune şefa DNA. S-a prezentat bine, a fost chiar surprinzătoare. A vorbit cu calm şi a răspuns la toate întrebările zia­riştilor, ceea ce e un lucru rar în viaţa publică de azi.
Mi-am reamintit de vizita lui Kovesi în Baia Mare, cu ceva ani în urmă. A venit la Parchet şi a avut o conferinţă de presă. Şi atunci a vorbit cu calm, a răspuns la întrebări, a şi zâmbit. Îmi amintesc că am fost surprinşi de înălţimea ei. Are în jur de 1,8 metri, iar în compania celor de aici era foarte înaltă. Domina!
După toate zilele astea, în care unele te­leviziuni au dat la nesfârşit înregistrări ale unor procurori, m-am întrebat cum de au fost aşa de tăntălăi procurorii ăia de au fost înregistraţi, aşa, la nesfârşit. Ştiu că procurorii, mai ales, dar şi mulţi poliţişti, sunt foarte atenţi la astfel de aspecte. Unele lucruri nu se potrivesc în tot acest tablou.

În schimb, am început să simt bocancul pe gâtul democraţiei. Aşa a fost şi pe vremea lui Adrian Năstase.
Atunci încerca să supună presa!
Acum se încearcă supunerea demo­craţiei. Fără justiţie liberă în ţară deve­nim o dictatură cu parfum trandafiriu, ceea ce nu este acceptabil. Nu pentru asta au murit cei din 1989, ca să vină unul sau altul să dicteze, să impună, să ne sufoce. Tăriceanu!!!... Fuufffuu!

Îmi amintesc de vizita lui Ponta în Baia Mare şi în localităţile de prin jur. La un metru în spatele lui era în permanenţă Liviu Dragnea. Era un fel de umbră, un fel de eminenţă cenuşie. Zâmbea mefis­to­felic, nu spunea mai nimic la întâlnirile cu ziariştii, pe traseu, de fapt nici nu prea îl întrebau. Dar Dragnea afişa un soi de putere pe care atunci nu am înţeles-o. Acum, da!
De fapt, el se pregătea să preia puterea şi dacă ar fi fost cea din partid, doar, nu ar fi fost nimic neobişnuit. Dar… puterea absolută… e fascinantă!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.