• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Luni , 9 Februarie , 2015

Colţu’ meu / DGASPC-ul lui peşte prăjit!

DGASPC Maramureş face ce face şi revine în atenţia publică. Înainte de examenul pentru fotoliul de director general, un nou caz cu unul din tinerii cică protejaţi de stat prin instituţia numită generic DGASPC. La una din Casele de tip familial, un tânăr de 17 sau 18 ani a încercat să se sinucidă.

Am urmărit un material făcut de colegii din televiziunile băimărene. Tânărul ar fi avut o depresie cu o poveste amoroasă la bază, adică o decepţie, şi din moment ce personalul ce merge la serviciu precum în concediu nu a sesizat nimic, băiatul a încercat să termine povestea. Din primele observaţii, la Spitalul unde a fost dus băiatul, ar fi vorba de o injectare în venă cu o substanţă albăstrui - vernil şi o ingerare de tablete. La ora la care scriu nu era sosit rezultatul analizelor pentru a se vedea despre ce substanţe este vorba.

Evident, cei de la Direcţie nu au dorit să dea prea multe amănunte colegilor din presă. Se tot invocă interesul copilului, protejarea imaginii, etc. Din punctul meu de vedere, prostii!

În primul rând, ziariştii au grijă să nu dea imagini sau numele celor în cauză, apoi interesul copilului este ca el să ducă o viaţă bună, să simtă şi el un pic de căldură sufletească, să aibă cu cine vorbi, să aibă ce mânca şi să meargă la şcoală, lucruri normale pentru cei care au părinţi sau nu sunt abandonaţi de nişte nesimţiţi ce nu ar trebui să fie numiţi părinţi.

Din păcate, la DGASPC, pe lângă şefi de doi lei sunt şi angajaţi de doi lei. Adulţi care vin la muncă să frece menta şi să ia un salariu mic, dar în multe cazuri, nemeritat. Ani de zile am văzut indolenţa celor din sistem, în afară de disputele în jurul directorilor, nu am auzit ca cineva să încerce să rezolve această problemă foarte importantă. În fond, directorii vin şi pleacă, dar educatorii, infirmierele, psihologii rămân!

 

Desigur, vor fi voci care mă vor critica, dar eu merg mai departe…dreptate pentru copiii din sistemul de protecţie al statului!

Comentariile celorlalți

anitas pe 11.02.2015 la 18:12
Lasati ,domnule ziarist ca vine Orzac director*plin* si apoi toate vor fi bune.....urmeaza * La balamuc birjar!!!* DIN PACATE PE BANI PUBLICI!
Evident este dreptul ei sa candideze,si de 20 de ani asta face,(cu nereusite) dar cu numiri .Este corect?D-stra ii cunoasteti evolutia.A fost varza ca director adjunct,si-a dat demisia *in masa* si acuma candideaza ,reuseste si ...face minuni.Ce inseamna sa nu iti cunosti valoarea,sa nu poti sta decat pe scaune decisive.Asta e tara,asta e valoarea!
mesaj pe 11.02.2015 la 14:11
Cred că fiecare dintre noi am putea folosi un limbaj mai adecvat si mai prietenos,având posibilitatea in acest fel să transmitem si copiilor noştri ceva bun.Vorbim de educaţia copiilor fie in familie fie in CTF-uri, dar fiecre dintre noi ce facem? cum vorbim?care este atitudinea noastră faţă de muncă?.Un "pic de adevar " aţi spus fiecare dar vă indemn la meditare:de cele mai multe ori oamenii vor să muncească cât mai puţin şi să primească cât mai mulţi bani.Acest lucru nu aduce fericire.Când fiecare dintre noi vom fi mulţumiţi de ceea ce facem,chiar dacă avem sentimentul că nu observă nimeni cum ne-am făcut munca, vom fi mulţumiţi că am realizat ceva.Putem să facem aproape fiecare orice fel de muncă, condiţia este să avem o atitudine corectă faţă de aceasta, şi disponibilitatea de a acumula cunoştinţe temeinice pentru a o efectua cât mai bine..Când faci ceva fără tragere de inimă nu te poţi aştepta să ai rezultate.Gâdiţivă că un copil la 17 , sau 18 ani este aproape crescut in CTF şi este rezultatul unei munci exprimată in ani...Probleme şi situaţii dificile există, trebuie acceptate, discutate.şi tratate cu maximă responsabilitate.Trebuie spus adevărul aşa cum este bun sau rău, pentru că o minciună aduce cu ea alte si alte minciuni.....şi totuşi vorbim despre oameni, copii şi tineri cu probleme care au nevoie de iubire, caldură sufletească, atenţie...ori toate acestea nu ne costă bani.E bine să se scrie despre DGASPC şi problemele ei, sigur intr-un mod corect, pentru că, în acest mod cei care lucrează acolo se vor străduii să facă lucruri bune cred şii sper..........
veta biris pe 10.02.2015 la 11:02
Daca ziaristi de doi lei, precum ai putea fi si matale, pot sa supravietuiasca, de ce n-ar supravietui si cei "de doi lei" de acolo . N-ati avut niciodata intentia macar, de a merge si a vedea la fata locului, cum decurg activitatile "de doi lei", pe un ctf si cate lucruri "de doi lei" fac acei oameni. Tinerii au astfel de comportamente si in familiile naturale nu doar in ctf-uri, pentru ca sunt permanent infectati cu tot ce-i mai rau si mai nociv in lumea aceasta, si ca sa-ti protejezi copilul de asemenea influente, tre sa duci o munca titanica. Dar de unde sa sti matale, d-le Teremtus de aceste aspecte? Cu atat mai expusi sunt copiii aflati in grija statului si carora le purtati atata grija, deoarece nu mai ai voie, conform legilor in vigoare, nici macar sa-i educi si ajung unii sa aiva asemenea comportamente. E de vina seful sau educatorul "de doi lei", pe care tanarul il desconsidera oricum, spunandu-i cu nonsalanta: "si ce-o sa-mi faci?" Si are dreptate, nu prea ai ce sa-i faci. Sunt tare multe de spus, dar dumneata d-le ziarist (de doi lei??!) n-ai de unde sa cunosti in profunzimea lor, aceste aspecte. Din birou si din povestirile rautacioase ale celor care va dau pe sestache informatii din "sistem" si care ei insisi n-au fost intr-un CTF poate de ani de zile, sa vada cum decurg lucrurile, n-o sa puteti afla si spune adevarul, NICIODATA! De doi lei!!!

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.