• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Marţi , 07 Iulie 2020

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 20 Martie , 2020

Colțu’ meu. Da’ pe ziarişti cine îi protejează?

Virusul ucigaş care bântuie lumea asta de la un capăt la altul, loveşte acolo unde nu te aştepţi. Cei care cercetează încă nu ştiu care sunt locurile preferate, aşa doar putem bănui că acţionează într-un loc sau altul. Cert este că cei mai afectaţi par a fi bătrânii şi persoanele care au mai multe boli asociate. Altfel spus, un sistem imunitar în suferinţă. Tot în prima linie a celor mai afectaţi sunt medicii şi asistenţii, cei care luptă pentru salvarea celor îmbolnăviţi.


Am mai aflat că alături de medici sunt farmaciştii, expuşi la oamenii bolnavi ce caută medicamente.
De aceea se cere obsedant a nu umbla prin oraş, doar aşa... în amintirea vremurilor în care cumpărăturile erau distracţia preferată. Bătrânii să fie izolaţi, iar cei din jurul lor să aibă grijă. Copiii trebuie feriţi pentru că sunt cei care pot duce virusul în multe locuri. De asemenea, trebuie avut mare grijă de cei care lucrează în servicii. La sistemul de alimentare cu apă, cu energie electrică, gaz, canalizare. Dacă se îmbolnăvesc şi nu mai pot asigura aceste servicii, ar fi jale pentru consumatori.
Desigur, toate meseriile sunt importante, toţi oamenii sunt importanţi, dar parcă cei de mai sus sunt în prima linie, nu ne putem lipsi de ei şi de serviciile lor. Ar mai fi brutarii cu pâinea lor... fără pâine parcă totul devine mai cenuşiu. Ar rămâne varianta de a face acasă pâine. Relativ simplu doar că nu se găseşte un element mic, prezent tot timpul pe rafturile magazinelor: drojdia. Banala drojdie a dispărut şi nu a mai apărut. Unde sunt vremurile în care se făcea drojdie aici, lângă noi, la 20 de kilometri? Am lăsat la sfârşit ziariştii. Pe ăştia cine îi protejează? Şi ei sunt în prima linie, alături de medici şi far­macişti. Politicienii au birouri, vile şi apartamente în care se baricadează, dar ziariştii trebuie să fie în stradă, la graniţe, la spitale, în toate locurile în care au loc evenimente. Şi nu se găsesc măşti, mănuşi, măşti cu filtru, dezinfectanţi. Nimic pentru pro­tecţia lor. Cei de la marile televiziuni probabil au echipament, dar noi, ăştia din provincie?!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.