• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Sambătă , 20 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Marţi , 20 Septembrie , 2016

Colţu’ meu / Cum treci strada în 10 secunde? Test

Am avut neinspiraţia de a lua un taxi la o oră de vârf, adică pe la 12 ziua. Căldura m-a determinat să caut salvarea la varianta maşină mică. În oraş, o circulaţie nebună. A început şcoala, cu toate drumurile pe care părinţii trebuie să le facă.

Dacă ai la ce să te gândeşti, nu prea îţi dai seama de aglomeraţie. Aşa am făcut eu. Priveam pe geamul maşinii afară, dar le vedeam pe ale mele. Până am ajuns la Medcenter. Acolo, maşina s-a oprit într-o zonă nefirească. M-am uitat atent şi mi-am dat seama că, de fapt, era o coloană de maşini până la ieşirea pe bulevardul Decebal. Am suspinat şi am aşteptat să se schimbe semaforul, ceea ce s-a şi întâmplat, într-un final. Coloana de maşini s-a mişcat imperceptibil câţiva metri, nu foarte mulţi, după care s-a oprit din nou.

Şi tot aşa de trei ori. Adică, o distanţă de vreo 50, poate 70 de metri a fost parcursă în nu ştiu câte minute. Multe minute. Mergeam ca în filmele cu proşti. Era liber la plecat, până intrau şoferii în jocul mersului se făcea din nou verde sau ce culoare este de trebuie să te opreşti.

Nu ştiu, cred că 10 secunde sau maxim 15, în care maşinile care vin dinspre Spitalul mare trebuie să treacă repede pe bulevard.

Dacă cineva cu cap pe umeri se gândeşte că, la oră de vârf, când toate maşinile din lumea asta şi-au dat întâlnire pe o stradă sugrumată de un trafic infernal, ajung 10 secunde sau maxim 15, se înşală. Dacă ai noroc să fi într-un taxi, să şti că vei plăti cu ceva bănuţi, simţitor mai mult.

Dar cei care reglează astfel de situaţii în oraşul ăsta cu siguranţă nu circulă pe acolo, iar dacă o fac, au un salariu care le permite să plătească mai mult la taximetriştii oraşului. Mai sunt şi alte locuri în Baia Mare în care trebuie să aştepţi o veşnicie, după care nu poţi trece de obstacol deoarece nu mai ai timp.

La fel sunt câteva semafoare ce îţi dau 10 secunde sau pe acolo să treci câte un bulevard mare. Un bătrânel nu are nicio şansă, să nu mai vorbim de cei cu dizabilităţi sau cei cu probleme de orice natură. Un oraş al cui?

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.