• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 09 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 15 Aprilie , 2016

Colţu’ meu / Cum să mănânci sănătos, bio şi tradiţional. Îndreptar

Am devenit un fan al produselor naturale, bio, tradiţionale. Asta înseamnă să mănânci sănătos, mi-am spus în sinea mea, mestecând o foaie de salată cumpărată din piaţă. Din păcate, aceste produse sunt foarte scumpe şi destul de risipite, ca locaţie, de unde s-ar putea cumpăra. Dacă ne gândim la legume şi fructe, piaţa agro-alimentară îţi vine în minte ca fiind locul unde ţăranii producători vin să îşi vândă produsele. Şi sunt tăbliţe cu indicativul sector producători.

 

Oamenii vin şi întreabă sau nu şi cumpără salată, ceapă verde, usturoi, spanac, ridichi şi altele. Din păcate am sesizat o anomalie.

Mulţi din cei care vând în pieţe sunt de fapt comercianţi. Nu ştiu cum reuşesc să aibă mese în sectorul producătorilor, dar pe unii i-am văzut şi iarna, primăvara, vara, toamna acolo la mese, vânzând unele chestiuni care pe la noi nu au apărut, într-o logică a legumiculturii maramureşene sau, altfel spus, aşa cum suntem obişnuiţi din totdeauna.

Asta înseamnă că lucrurile vândute sunt aduse de pe cine ştie unde şi vândute la preţ de chestii naturale, chiar bio uneori.

Dacă mergi la aprozarele de bloc sau în magazinele mari vezi la roşii de nu se mai termină galantarele cu ele.

Am luat odată nişte roşii mititele, din cele cherry. Într-o cutie de plastic le-am adus acasă şi le-am uitat undeva la un picior de scaun. Câteva zile m-am tot împiedicat de cutie şi din comoditate nu le-am pus pe balcon sau undeva la păstrare. Fiind roşii proaspete, după câteva zile ar fi trebuit să se strice, să se înmoaie, să…Nu a fost să fie! După o săptămână mi-am spus că trebuie să iau roşiuţele şi să le arunc, ele fiind stricate, am crezut. Eroare! Erau mai pline de „viaţă” ca atunci când le-am luat.

La fel de tari, parcă mai strălucitoare cu un miros lipsă, parcă ţineam în mână jucări din plastic sub forma unor roşii.

 

Le-am aruncat! Evident. Doar mi-am propus să mănânc sănătos, natural, bio şi tradiţional.

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.