• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 25 Aprilie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 21 Septembrie , 2018

Coltu’ meu / Cum poţi merge 150 de metri cu maşina, în 10 minute!

În urmă cu vreo două luni au început nişte lucrări pe bulevardul Decebal. Nu era foarte limpede ce urmează a se executa. Era doar o gaură, destul de adâncă. Apoi a mai apărut una şi încă una. În total au fost patru şi în dreptul trecerilor de pietoni. Aşa am dedus că se face ceva pe acolo, dar nu mă gândeam că vor fi puse semafoare la cele două treceri. După apariţia unor stâlpi, toată lumea şi-a dat seama ce urmează.
Desigur, lucrările au înaintat în pasul melcului, adică de la încet la foarte încet.
Am şi uitat de semafoare, iar stâlpii intraseră în peisaj şi nu îţi mai săreau în ochi când rulai pe bulevard.
Recent au fost montate semafoarele, parcă pentru a contrazice impresia că nu se întâmplă nimic. Câteva zile au fost nefuncţionale şi am crezut că au fost puse aşa, de chichi. Dar minunea s-a întâmplat şi au pornit semafoarele. Pentru început am crezut că este o perioadă de încercări, de reglări, de acomodare cu celelalte semafoare de pe bulevard şi străzile care sunt în zonă.
Dar se pare că toate astea s-au făcut, cine ştie când, poate anul trecut.
În concluzie, este una dintre cele mai mari porcării pe care am văzut-o în Baia Mare. De exemplu, vii de la mall. Chiar în faţa complexului comercial este o trecere de pietoni. Stai la sema­forul de acolo, vorbesc de maşină, se dă acces maşinilor ce merg la dreapta, respectiv pe bulevardul Decebal. Treci podul şi în dreptul benzinăriei Petrom opreşti din nou, la semaforul de acolo. Stai un minut jumătate la stop după care pleci încă 50 de metri şi opreşti la un alt semafor, unul din cele puse acum, în dreptul magazinului Profi. Mai stai 90 de secunde şi pleci cu avânt în suflet. Dar lucrurile nu sunt aşa de simple, mai ales pentru cei de la Comisia rutieră care aranjează chestiile astea prin oraş. La următorul semafor tre’ să opreşti din nou. Ai mai înaintat 50 de metri. Eşti înainte de Semilună şi răsufli uşurat că nu au pus un semafor şi în sensul giratoriu. Bravo, măi cei care asiguraţi o circulaţie fluidă şi gândită corect!  
 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.