• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Vineri , 29 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 22 Iunie , 2018

Colțu’ meu / Cum a fost primită condamnarea lui Dragnea în blocul meu

S-a întâmplat minunea şi s-a dat sentinţa la procesul lui Liviu Dragnea. Era o zi de joi, după masă. În modestul meu apartament de la etajul trei încercam să termin un text pentru minunatul nostru săptă­mânal. O misiune destul de grea având în vedre că afară era o căldură înăbuşitoare. Nu se putea respira, de parcă oxigenul din aer plecase spre alte zări. Şi în această toropeală nepotrivită pentru creaţie am auzit un urlet. Literalmente a fost un urlet. De undeva de la etajul nu ştiu care. M-am ridicat de pe scaun şi am privit pe fereastră. Nu era nimic care să justifice un astfel de gest. M-am dus la uşa de la intrare şi am întredeschis-o pentru a vedea pe scară. Nimic! Linişte! Nedumerit, am intrat în camera în care ai mei urmăreau programul tv. Erau toţi cu privirile la ecran şi urmăreau relatările de la Înalta Curte. Am văzut titrarea cu condamnarea lui Dragnea. Una cu executare. Şoc acolo, şoc prin ţară.
La televizor vorbea C.T.Popescu. Vocea înceată, anemică, în care se ghicea uimirea. Probabil, după Roland Garros, este evenimentul care l-a marcat cel mai mult pe cunoscutul ziarist bucureştean.
Acum am înţeles urletul auzit undeva în blocul în care stau. Un urlet de bucurie, că de ar fi fost de jale ar fi sunat altfel. Ştiam că trebuia dată soluţia în procesul liderului PSD. Dar nu am avut răbdare să stau la televizor pentru a vedea ce soluţie se va da. Alţii au stat, semn că situaţia este destul de gravă în ţară. Lumea s-a săturat să vadă că mafioţi şi mafioate se caţără pe o justiţie, şi aşa chinuită în cei 27 de ani de la marea revoluţie.
Am privit un pic, după care m-am în­tors la textul meu ce părea acum aiurea, fără sare şi piper. După minute bune de stat fără să scriu ceva, am închis calculatorul şi am băut un pahar cu apă plată.
Fără lămâie, dar cu gust de mai bine pentru cei mulţi. Să sperăm că soluţia dată va fi şi respectată, iar la urmă­toarea instanţă, judecătorii vor fi la fel de curajoşi. Să învingă dreptatea, ade­vărul, libertatea! 

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.