• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Luni , 06 Mai 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 8 Noiembrie , 2013

Colţu’ meu / Cu bicicleta la IJP Maramureş

După nouă luni, IJP Maramureş şi-a adus aminte că mai există şi presă prin târg. Nu că nu ar şti, dar unii sunt mai drepţi decât alţii, adică sunt informaţii care se scurg spre unele instituţii media şi altele spre care nu merge nimic. Nu am crezut că voi ajunge să spun chestia asta! În urmă cu nouă luni m-am şi certat cu unii colegi de breaslă, mergând pe ideea că noul comisar şef, Viorica Mărincaş va fi ca înţeleptul Solomon. Va oferi informaţii tuturor, în acelaşi timp, fără părtinire, fără prietenii.

M-am înşelat. Este aşa cum spuneau unii pe la şedinţa de instalare.

Asta e! Nu ne place, întoarcem foaia şi scriem despre concertele ce vor avea loc în Baia Mare.

Acum, a fost un fel de bilanţ, un anunţ că doamna comisar a luat concursul pe funcţie şi nu mai este interimar. Bilanţul a fost făcut pe varianta pe scurt, ieşind în evidenţă faptul că au scăzut numărul infracţiunilor la furturile de biciclete. Era să îmi fugă mâna pe care mă sprijineam. Urmăream buzele doamnei comisar cum aruncau cu eleganţă cuvinte fără nici un conţinut.

Dar biciclete! În rest, alte vorbe ce au rămas acolo în sală chiar dacă am înregistrat. Nici măcar de o ştire, ceva acolo, să simtă şi maramureşenii că sunt apăraţi.

Nu există nicio îndoială că Maramureşul are şi poliţişti ce îşi fac meseria cu profesionalism. Ei fac parte din plutonul tăcut al celor care răspund la comenzi şi execută. IJP are şi şefi meseriaşi, dar nu se pot vedea.

Doamna comisar şef are o părere interesantă faţă de rolul presei. Nu avem pretenţia de a primi informaţii care ar duce la deconspirarea unor cercetări, dar în judeţul ăsta nu se mai întâmplă nimic. Credem că au fost şi cazuri de infracţiuni ce depăşesc un banal furt de bicicletă, cazuri demne de atenţia presei.

De exemplu am tot scris de întâmplările de la DGASPC. Printre altele, am solicitat organelor în drept cercetări. La Direcţie se întâmplă multe lucruri necurate, se fură din banul public. Astfel de chestiuni sunt de competenţa Poliţiei? Dar vom veni cu lucruri şi mai concrete!  

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.