• Facebook
  • Rss Feed
2°C la Baia Mare
Astăzi este Joi , 28 Martie 2024

Curs valutar

Euro Euro
4.5680 RON
Dolar american Dolar american
4.0093 RON
Lira sterlină Lira sterlină
5.1744 RON
Forint unguresc Forint unguresc
1.4823 RON

Newsletter

Ultimele comentarii

Vineri , 24 Ianuarie , 2020

Colţu meu. Containere vechi, containere noi. Gunoi!

De mai multe luni, cei care se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer îşi cam bagă picioarele în acti­vitatea pe care o execută. Sau nu o execută. Unde stau, o zonă din ca­tegoria bună, la bulevard, se presupune că este curăţenie tot timpul. De asta plătim taxa pe salubrizare!
Dar ceva s-a întâmplat cu ăştia de ridică gunoiul şi este o mare mi­zerie la rampă, containerele sunt puse alandala, ba lipseşte câte unul, ba sunt puse departe de locaşul pe unde pui gunoiul şi eşti obligat să intri în ţarc, iar de vreo două luni avem o altă problemă ce creează disconfort, nervi.
Pe lângă ţarcul cu cele şase containere, erau puse trei containere mari, din alea colorate, pentru sticle de plastic şi doze, pentru hârtie şi cartoane şi încă pentru diverse. Ei, acu au adus încă patru astfel de containere, ceva mai mici decât cele pe care le aveam. Au fost puse în faţa celor existente şi cum sunt multe, au ajuns şi în faţa ţarcului cu containere obişnuite. Dacă te uiţi de sus, de la etajele superioare ale blocurilor din zonă, vezi cum au fost aruncate chestiile alea colorate. Fără nici o logică.
Iniţial am crezut că alea mai vechi vor fi luate, după care, ar fi fost aranjate într-o logică a aranjamentelor făcute de oamenii cu cap, ce se ocupă cu ridicarea gunoiului menajer. Eroare! Au fost lăsate, au fost aruncate toate containerele alea mari, de a devenit greu să îţi arunci gunoiul. Mă uit uneori la cei care se încăpăţânează să pună sticlele de plastic în containerele de plastic. Un fel de reciclare selectivă a gunoiului menajer. Se murdăresc, valsează printre mormane de gunoi aruncat pe jos de cei care caută în containere, de multe ori se întâm­plă asta, dar vor să facă o faptă bună şi să ajute la salvarea planetei şi a balenelor albastre prin opera­ţiunea de selecţie a gunoiului.

Din păcate, când vine maşina după gunoi, se duce dra.....i tot aranjamentul cetăţenilor care vor să fie corecţi. Tot gunoiul se pune în acelaşi loc. Adică, aţi selectat de­geaba. Ăştia cu gunoiul nu vor să salveze balenele albastre!

Comentariile celorlalți

Fii primul care adauga un comentariu in aceasta sectiune.

Comentează acest articol

Adaugă un comentariu la acest articol.